Kapelo o Ronaldu: Tri godine bez driblinga

Ronaldo čak nije ni ostao na stadionu nakon izmjene. Mediji prenose da je otišao kući tri minuta prije kraja, a Sari to nije demantovao
2860 pregleda 0 komentar(a)
Polemika oko Ronalda u Italiji, Foto: AP
Polemika oko Ronalda u Italiji, Foto: AP

Juventus pobjeđuje u kontinuitetu, ali derbi sa Milanom je otvorio polemiku nakon što je Kristijano Ronaldo zamijenjen već u 55. minutu pri rezultatu 0:0.

„Stara dama” je na kraju pobijedila golom Paula Dibale (koji je ušao umjesto Portugalca), ali tu problemi nisu prestali, jer su kamere snimile Ronalda kako pri izlasku s terena psuje u pravcu trenera Mauricija Sarija. Ista izmjena, samo u 81. minutu, viđena je prošle srijede u Ligi šampiona protiv Lokomotive u Moskvi. I tada je na licu CR7 moglo da se vidi nezadovoljstvo.

- Nijedan igrač ne treba da bude srećan kada napušta teren, pa ni Ronaldo. Ima fizičkih problema i svaka mu čast što u posljednje vrijeme uopšte i igra - dao je Sari diplomatski odgovor u koji je malo ko povjerovao.

Ronaldo čak nije ni ostao na stadionu nakon izmjene. Mediji prenose da je otišao kući tri minuta prije kraja, a Sari to nije demantovao.

- Ako nije ostao da podrži saigrače, neka priča s njima o tome - istakao je Napolitanac.

Ronaldo je ove sezone odigrao 14 utakmica i dao je šest golova, što mu je najslabiji golgeterski učinak u ovom periodu sezone još od 2006. godine.

- Sari donosi hrabre i ispravne odluke. Ronaldo nije u formi, ali kao veliki šampion mora da bude veliki i kada ne ide dobro. Slika koju je poslao šteti i klubu i njemu. Ronaldo trenutno ne stvara razliku u sistemu koji igra Juve, jer tri godine nije predriblao igrača i stvorio višak - poručio je legendarni trener Fabio Kapelo.

Nakon svega se na društvenim mrežama oglasio Ronaldo porukom koja bi trebalo da vrati mir...

„Teška utakmica, važna pobjeda”, bio je kratak Ronaldo prije nego je otišao na pripreme reprezentacije.

Bonus video: