Sautgejt o sukobu Sterlinga i Gomesa: Albion je porodica, ali morao sam da reagujem

"Vodim mlad tim u kojem je moguće da nekog ponesu emocije, a Rahim je to i priznao - da je reagovao previše emotivno. Takve stvari se događaju u fudbalu", rekao je Sautgejt
1946 pregleda 0 komentar(a)
Garet Sautgejt, Foto: Beta/AP
Garet Sautgejt, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.11.2019. 16:47h

Selektor Engleske Garet Sautgejt je osjetio potrebu da se obrati fudbalskoj javnosti nakon što je Rahima Sterlinga isključio iz nacionalnog tima za duel sa Crnom Gorom.

Sterling je sinoć nasrnuo sa saigrača Džoa Gomesa i tako nastavio sukob koji je počeo u nedjelju tokom derbija između Liverpula i Mančester sitija.

BBC navodi da as Sitija nije napustio pripreme, već da je riješio da ostane u trening kampu.

"Obično ovo nisu stvari o kojima se priča, ali sada je to potrebno. Vodim mlad tim u kojem je moguće da nekog ponesu emocije, a Rahim je to i priznao - da je reagovao previše emotivno. Takve stvari se događaju u fudbalu", rekao je Sautgejt i nastavio:

"Kada isključite iz tima igrača kakav je Sterling, znate da će to brzo da postane javno. Nisam želio spekulacije, zato sam ovdje. Odluka je donijeta - pričao sam sa stručnim štabom i na kraju odlučio", istakao je selektor Albiona.

Sterling će preskočiti duel sa Crnom Gorom, ali bi trebalo da bude u timu za okršaj sa Kosovom.

"Ovaj slučaj je za mene završen do utakmice u četvrtak. Impresioniran sam kako su igrači reagovali, kako su se nakon svega ponašali. Sterling je važan za nas, ali smatram da je ova odluka ispravna. Mi smo porodica, imamo zajedništvo koje nije ugroženo. Niko nije isključen iz tima, samo je bilo neophodno da reagujemo nakon svega. Siguran sam da smo donijeli najbolju odluku", zaključio je Sautgejt.

Bonus video: