Crna Gora u Izraelu: Može li se prekinuti serija poraza?

Duel između Izraela i Crne Gore igra se u četvrtak od 18 i 30
1020 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Vukotić i Stefan Milić
Miodrag Vukotić i Stefan Milić

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim gostovanjem Izraelu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

,,Sokole“ u Ramat Ganu, predgrađu Tel Aviva, očekuje duel sa ekipom koja je na žrijebu bila u drugom šeširu i koja ima maksimalan skor iz dva meča.

Crna Gora je odigrala pet utakmica i osvojila samo tri boda - pobjeda nad Farskim ostrvima i četiri poraza, od kojih tri vezana.

- Uvijek od moje ekipe očekujem dobru igru i povoljan rezultat. Isto tako, znam da protiv Izraela neće biti nimalo lako. Osim toga što nijesmo u dobroj seriji kada je riječ o rezultatima, imamo određenih problema sa izostancima važnih igrača. Međutim, ne tražimo nikakve alibije, pokušaćemo da spremimo igrače što je bolje moguće, kako bismo izborili što bolji rezulat, istakao je Vukotić.

Učinak ,,sokola“ u dosadašnjem dijelu kvalifikacionog ciklusa ispod je očekivanog. Ali, selektor Vukotić je uvjeren da to neće imati uticaja na pristup igri njegovog igrača.

- Želimo da ih motivišemo na pravi način, jer nije sve izgubljeno kada je riječ o borbi za drugo mjesto. Do kraja kvalifikacija imamo još pet utakmica, moramo sakupiti što više bodova jer dosta toga može da se promijeni na tabeli. Bez obzira na četiri poraza u dosadašnjim utakmicama, igračima nemam što da zamjerim kada je riječ o zalaganju i motivaciji. Davali su svoj maksimum na svim utakmicama, druga stvar je što smo nekim individualnim greškama dozvoljavali protivnicima postizanje golova. Nijesmo bili u podređenom položaju ni na jednom meču, osim donekle na utakmicama protiv Španije, koja je jedna od najjačih ekipa u Evropi - smatra Vukotić.

Odbrana ,,sokola“, na čelu sa Stefanom Milićem, biće na posebnom iskušenju sjutra veče.

- Očekujem tešku utakmicu protiv Izraela, prvenstveno na psihološkom, a onda i na fizičkom planu. Izraelci su ekipa koja igra agresivno, sa dosta trčanja i presinga, na koji moramo naći odgovor. Nama ostaje da, nakon što smo poraženi u mečevima sa Sjevernom Makedonijom i Španijom, probamo da izvučemo maksimum i probamo da upišemo pobjedu. Na ovako teškom gostovanju važno je da svi budemo spremni i koncentrisani na utakmicu. Svjesni smo koliko će to biti teško, ali vjerujemo u svoj kvalitet. Moramo iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže.

Duel između Izraela i Crne Gore igra se u četvrtak od 18 i 30.

Bonus video: