NOVI ARAPSKI ANGAŽMAN CRNOGORSKOG TRENERA

Jovović vodi katarski Al Ahli: U društvu Ćavija, Jokanovića, Farije...

Novi atraktivan angažman crnogorskog trenera - Nebojša Jovović preuzeo Al Ahli iz Dohe
3402 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Jovović
Nebojša Jovović

Još jedan arapski angažman Nebojše Jovovića, jedan od najatraktivnijih - nakon Hadžera iz Saudijske Arabije, jordanskog Fejselija, egipatskog Zamaleka, iračke Šorte i Sfaksijena iz Tunisa, crnogorski trener preuzima Al Ahli iz Katara.

Klub iz Dohe, na čijoj su klupi svojevremeno sjedili “senatori” eks-Yu fudbala, Ilija Petković i Zlatko Kranjčar, a nedavno i poznati španski trener Hoakin Kaparos (Deportivo, Sevilja, Atletik Bilbao...) danas je sa Jovovićem potpisao ugovor na godinu i po.

Kao i doskora u Jordan, Irak i Tunis, Nebojša Jovović i u Katar vodi pomoćnike iz Crne Gore - Marka Jovanovića i Zorana Banovića.

Crnogorski stručni štab naći će se u zemlji domaćina narednog Mundijala u vrlo zanimljivom društvu. Nadmateće se, naime, protiv vodećeg Al Duhala, na čijoj klupi sjedi Rui Farija, dugododišnja “desna ruka” Žozea Murinja. Nadmetaće se i protiv trećeplasirane Al Garafe, koju predvodi Slaviša Jokanović, a pomaže mu Dragoje Leković... Nadmetaće se, na kraju, i protiv četvrtoplasiranog Al Sada, čiji je trener legenda Barselone i svjetskog fudbala - Ćavi Ernandes.

“Starts liga” Katara ima 12 klubova, a Al Ahli - popularni “brigadiri”, nalaze se na 7. mjestu nakon deset odigranih kola.

Jovović, koji je u Crnoj Gori vodio Ribnicu, Kom, Berane i Sutjesku, bio je i sportski direktor Budućnosti, već je sa 45 godina ostavio ogroman trenerski trag u arapskom fudbalu...