Dečić će postojati dok ima emocije i strasti: Na pola puta do ispunjenja cilja

Izabranici Veska Steševića su prvi dio sezone završili na liderskoj poziciji sa šest bodova prednosti
2682 pregleda 1 komentar(a)
Vesko Stešević, Foto: Filip Roganovic
Vesko Stešević, Foto: Filip Roganovic

Povratak prvoligaškom fudbalu, cilj je koji je postavljen na Tuškom polju, nakon što je Dečić završio prvu polusezonu na liderskoj poziciji Druge lige. Izabranici Veska Steševića na zimsku pauzu su otišli sa 40 bodova, šest više od prvog pratioca, Jedinstva.

Dečić je bio najbolja ekipa u jesenjem dijelu, o čemu svjedoči i gol-razlika od plus 17, dok je Jedinstvo na plus devet.

- Zadovoljni smo učinkom od 40 bodova i vodećim mjestom na tabeli sa šest bodova prednosti. Igrači zaslužuju čestitke. Pogotovo, jer su Jedinstvo, Jezero i Bokelj ozbiljna konkurencija. Prema najavama, u drugom dijelu sezone će konkurencija biti još jača, jer Bokelj i Mornar već najavljuju pojačanja. Jedinstvo i trećeplasirano Jezero su već konkurencija. Biće pregrupisavanja i od proljeća će to biti sasvim novi šampionat, neko će se boriti za baraž, neko da izbjegne direktno ispadanje i u ligi sa svega deset klubova koji se bore za neke pozicije, brojna iznenađenja su zagarantovana. Biće interesantno - kazao je Stešević.

Iskusni stručnjak sa velikim međunarodnim iskustvom, stečenim u Holandiji, Rusiji i arapskim zemljama, ali i u domaćim klubovima - Komu, Mladosti i Grblju - pokušaće da odoli konkurenciji i Dečić vrati u Telekom 1. CFL.

- Konkurenti nas vide kao favorita, ali to smo zaslužili igrama i rezultatima, pozicijom lidera na polusezoni i sada ni mi ne možemo a da ne naglasimo da nam je cilj Prva liga. Sada moramo za takav pritisak pripremiti i igrače, smanjiti euforiju, jer su bili pošteđeni toga tokom tek završene polusezone. Klub nije jasno navodio kao cilj pobjedu u prvenstvu, i igrači su bili rasterećeni. Ali, oni su uspjeli da stvore koheziju, jedinstvena su cjelina i sasvim sam zadovoljan načinom na koji ispunjavaju obaveze. To se i vidi osvajanjem prvog mjesta.

Znači li to da se Dečić neće pojačavati tokom polusezone?

- Činjenica je da je ekipa odlična kada je kompletna, ali smo se “mučili” u utakmicama u kojima to nije bio slučaj. Igrači, koji su iznijeli teret polusezone biće nam prioritet, trudićemo se da ih zadržimo u klubu, ali su neophodna i osvježenja. Trudićemo se da odgovorimo konkurenciji. Dečić je spreman za to. Od početka saradnje sam pozitivno iznenađen, ne samo radom Uprave, već i maksimalnim uslovima za kvalitetan rad. A publika je posebna priča, ona prati Dečić. I kada ne ide ekipi, ta energija na Tuškom polju je prisutna i velika je pomoć. Doduše, u Tuzima se izuzetno voli fudbal, pa nerijetko se navija i sa previše emocije, ali i ljutnje. Nekada neopravdane, ali ta emocija, strast i ljubav prema fudbalu u stvari i čini Dečić - klub će postojati sve dok je ima. Publika je važan dio, i klubu daje posebnu draž. To, treba i da ostane tako - zaključio je Stešević.

Bonus video: