Zabava u Lesteru: Vardi kao Van Nistelroj, golovi se nižu kao na traci, više bodova nego u šampionskoj sezoni

Titula je, ipak, daleko, Vardi i društvo zaostaju za "redsima" osam bodova, ali nakon 16 utakmica mogu da se pohvale impresivnim podacima
6538 pregleda 0 komentar(a)
Vardi na današnjem meču sa Aston Vilom, Foto: Beta-AP, Beta-AP
Vardi na današnjem meču sa Aston Vilom, Foto: Beta-AP, Beta-AP
Ažurirano: 08.12.2019. 18:39h

Lester igra kao u šampionskoj sezoni 2015/2016. Navijači uživaju u atraktivnom, napadačkom fudbalu, koji demonstrira tim Brendana Rodžersa i o "lisicama" se priča kao o Liverpulovom konkurentu za titulu.

Titula je, ipak, daleko, Vardi i društvo zaostaju za "redsima" osam bodova, ali nakon 16 utakmica mogu da se pohvale impresivnim brojkama.

Nakon današnjeg tijumfa nad Aston Vilom (1:4) "lisice" imaju 38 bodova. To je za tri boda bolji učinak nego u istom periodu u šampionskoj sezoni.

Trijumf u Birmingemu je istorijski sa još jednog aspekta - bio je to osmi vezani u elitnom društvu, što "lisicama" nikada ranije nije pošlo za rukom.

Rodžersov tim je nezaustavljiv u gostima - vezali su četiri trijumfa na strani, a gol-razlika je u tom periodu nevjerovatna - 17:1. Ostvarena je pobjedama nad Sautemptonom (0:9), Kristal Palasom (0:2), Brajtonom (0:2) i Aston Vilom (1:4).

I predvodnik ove, kao i one šampionske generacije je fantastični Džejmi Vardi. Dolaskom Brendana Rodžersa krajem februara ove godine, Vardi se preporodio i pred protivničkim golom je nezadrživ. Prvi meč sa Rodžersom na klupi ekipa je odigrala 3. marta - od tada, pa do danas napadač Lestera je postigao 25 golova u ligi, što je učinak kakav u tom periodu nema nijedan drugi napadač u eliti.

Vardi će ove sezone pokušati da obori sopstverni rekord iz novembra 2015. godine od 11 vezanih mečeva na kojima je bio strijelac. Momak, rodom iz Šefilda, u ovogodišnjem je takmičenju na osam uzastopnih utakmica tresao mrežu, a priliku da nastavi niz imaće u narednom kolu, kada Lester na svom terenu bude igrao protiv Noriča.

Englez se u jednoj kategoriji izjednačio sa legendarnim napadačem Mančester junajteda Rudom van Nistelrojem - samo su njih dvojica tokom dvije različite sezone postizali pogodak na minimum osam uzastopnih utakmica.

Nistelroj je to uspio 2002. i 2003. godine

Sa 16 pogodaka, Vardi vodi na listi strijelaca.

Zabava u Lesteru traje.

Bonus video: