Hakimi fantastično trči, i zna da koristi brzinu

"Milioner" na pozajmici iz Kraljevskog kluba najbrži u Njemačkoj
2796 pregleda 3 komentar(a)
Hakimi
Hakimi

Spektakualran derbi odigrali su Borusija Dortmund i Lajpcig (3:3) na "Vestfalenu", na kojem su se brzi napadi smjenjivali kao na traci. Domaćin je bio opasniji, ali je Lajpcig znalački iskoristio greške rivala.

Brzoj igri doprinio je i Marokanac sa španskim pasošem, Ašraf Hakimi koji je u toj utakmici trčao najbrže u istoriji Bundeslige, ili makar od kada postoje zvanična mjerenja.

Njemu je u jednom sprintu izmejerna brzina od 36,2 kilometra na sat, a 21-godišnji defanzivac igra prvu od dvije godine pozajmice iz madridskog Reala.

"Milioneri" su više nego zadovoljni tom pozajmicom, pošto je Hakimi u 16 nastupa postigao dva gola i imao je čak pet asistencija.

No, rezultat Hakimija izgleda skroman u poređenju sa defanzivcem Lestera, dvije godine starijim Turčinom Džeglarom Sojundžuom, kojem je ove sezone izmjerena brzina od 37,49 kilometara na sat.

Ipak, podatak da je u Premijer ligi prošle sezone najbrži bio Timoti Fosu Mensa sa "svega" 33,8 km/h, govori u prilog činjenici koliko je u igri na travnatom terenu dostići takvu brzinu u sprintu.

Bonus video: