Murinjo: Ndombele nije povrijeđen, nije htio da igra

Menadžer Totenhema je bio oduševljen igrom kapitena Harija Kejna, strijelca gola za pobjedu
2600 pregleda 0 komentar(a)
Problemi sa povredama mu poljulali samopouzdanje: Tangi Ndombele, Foto: Beta/AP
Problemi sa povredama mu poljulali samopouzdanje: Tangi Ndombele, Foto: Beta/AP

Totenhem je ovog ljeta potrošio 62 miliona eura, plus još 10 na ime eventualnih bonusa da bi iz Liona doveo Tangija Ndombelea.

Francuski reprezentativac, koji u subotu slavi 23. rođendan, još nije pokazao zašto je toliko plaćen, a riječi Žozea Murinja pokazuju koliko je defanzivni vezista psihički nestabilan.

- Ne mogu da vam kažem da je Tangi povrijeđen, jer ćemo početi trening za pet minuta i vidjećete da trenira normalno. Došao je juče kod mene i rekao da se ne osjeća spremnim da igra. Ne zbog povrede koju je zaliječio, već zbog prethodna dva, tri ili četiri problema sa mišićima od početka sezone. Zato mi je rekao da ne želi da igra - rekao je Specijalni.

Menadžer Totenhema je bio oduševljen igrom kapitena Harija Kejna, strijelca gola za pobjedu nad Brajtonom (2:1).

- Kada nisam bio njegov trener, govorio sam da je Kejn tip napadača koji je fantastičan i kad ne postigne gol. Postoji mnogo top napadača, koji daju mnoigo golova, ali onog dana kad ne zatresu mrežu, njihovo izdanje je loše, jer ne daju ništa. Hari je drugačiji - vrši presing, osvaja loptu, odlaže je saigračima, asistira, vraća se, pokriva Delea u defanzivi. Njegov rad je apsolutno fenomenalan.

Bonus video: