LIVE BLOG Transferi uživo: Eriksen sve bliži Interu, Arsenal želi Boatenga, Alkaser ide iz Dortmunda

Pratite sa nama dešavanja u zimskom prelaznom roku
8406 pregleda 0 komentar(a)
Pako Alkaser, Foto: Beta/AP
Pako Alkaser, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.01.2020. 19:24h

Prvog dana 2020. godine počeo je zimski prelazni rok, a vi svakodnevno na našem portalu pratite dešavanja sa zimske fudbalske pijace.

Borusija Dortmund i Lester pokušavaju da privole Juventus u transferu 21-godišnjeg turskog defanzivca Meriha Demirala. Lester nudi 30, Dortmund 40 miliona eura, ali Juventus oklijeva. Demiral je nastupio tri puta ove sezone i upisao je jednu asistenciju za gol, ali mu Lester nudi četvorogodišnji ugovor sa platom od tri miliona godišnje.
Defnzivac Barselone Žan-Kler Todibo u pregovorima je sa Milanom. "Roso-neri" žele pozajmicu sa klauzulom o otkupu ugovora 20-godišnjeg Francuza, ali Katalonci insistiraju samo na pozajmici bez klauzule otkupa ugovora. Todibio je ove sezone upisao dva nastupa za Barselonu.
Real, Mančester siti, Milan...klubovi su u kojima je igrao Robinjo, koji bi karijeru mogao završiti u Iranu. Za njeqa je zainteresovan Estegal, nakon što je 35-godišnji Brazilac izgubio status prvotimca u Bašakšehiru. Robinjo je svega šest puta nastupio ove sezone i jednom je asistirao u klubu iz Istanbula.
Napoli je ponudio Selti tri miliona eura za pozajmicu slovačkog veziste Stanislava Lobotke, uz klauzulu o otkupu za 17 miliona eura. Selta traži 23 miliona, ali pregovori su u toku.
Real Sosijedad je peti u La Ligi pa je uprava ekipe iz San Sebastijana odlučila da trenera Imanola Alguasilea nagradi novim ugovorom do kraja sezone 2020/2021.
Alguasilu je ugovor sa Sosijedadom isticao na ljeto.
Lester je najprijatnije iznenađenje Premijer lige i drugi je na tabeli, pa je interesovanje najvećih klubova za igračima "lisica" veliko. Trener Lestera Brendan Rodžers istakao je da klub odbija bilo kakav transfer ove zime.
"Extra Bladet" tvrdi da je Inter blizu angažmana veziste Totenhema i selekcije Danske, Kristijana Eriksena. Inter bi taj transfer trebalo da realizuje za iznos manji od 24 miliona eura, pošto Eriksen ima još samo pola godine ugovora sa "sparsima".
Ajntraht je potpisao 21-godišnjeg napadača roterdamske Sparte, Ragnara Ahea. Ugovor je na pet godina, ali će 21-godišnji Ahe ostati u Sparti do ljeta. On je prošao mlađe selekcije Ajntrahta, a ove sezone je u 17 nastupa sa učinkom od po pet golova i asistencija.
Trener Totenhema Žoze Murinjo smatra da mu je potrebno pojačanje na poziciji desnog beka, a u opticaju su 19-godišnji Maks Ajrons iz Noriča, ili Nordi Mukijele iz Lajpciga. Ajronsa je moguće dovesti za 30 miliona eura, dok će transfer 22-godišnjeg Francuza biti teško realizovan, jer Lajpcig ima šampionske ambicije.
Napadač CSKA i mlade selekcije Rusije Fjodor Ćalov interesantan je Brajtonu. Nakon "Sana" i Sky sports" tvrdi da Brajton želi da spusti otkupnu cijenu "armejaca" od 30 miliona eura.
Hrvatski fudbaleri su tradicionalno na cijeni, a najbliži odlasku je mladi vezista Rijeke Ivan Lepinjica, kojeg želi Čelsi. I Lovro Mejer iz Dinama ima ponudu moskovskog CSKA, ali "modri" odlažu transfer zbog mogućeg odlaska Španca Danija Olma. Njega žele Barselona, Real...
Real Madrid definitivno neće dovoditi igrače u januaru, pošto Mančester junajted odbija svaki poziv za transfer Pola Pogbe u "kraljevski klub. Sa druge strane, Real je objavio da će u ovom prelaznom roku pokušati da zaradi na odlascima napadača Marijana Diasa i veziste Braima Diasa.
Džek Rodvel je novi igrač Šefild junajteda.
Menadžer Bornmuta, Edi Hau rekao je da u klub još nije stigla zvanična ponuda za štopera Nejtana Akea. Posljednjih dana mediji su pisali da je Ake blizu povratka u Čelsi.
Mančester siti će ponuditi Fernandinju produžetak saradnje na još godinu dana. Brazilcu ugovor sa aktuelnim šampionom Engleske ističe na kraju sezone.
Vest Hem je kontaktirao Benfiku u želji da angažuje Žedsona Fernandeša.

"Čekićari" žele da igrača dovedu na pozajmicu na 18 mjeseci sa pravom otkupa ugovora.

Fernandeš ne bi imao ništa protiv da se preseli u London, budući da želi da igra u Premijer ligi.

Roma želi da u januaru dovede napadača Reala Marijana Dijasa. Plan "vučice" je da Dijas zamijeni Nikolu Kalinića, koji bi karijeru mogao da nastavi u Njukaslu.
Sky piše da je Arsenal zainteresovan za igrača Bajerna Džeroma Boatenga. Igrač ima želju da ode iz Minehna već u januaru.
Mančester junajted će pokušati da dovede fudbalera Noriča, Toda Kantvela. On u dresu "kanarinaca" pruža odlične artije, postigao je šest golova, pa je skrenuo pažnju velikih klubova.
Notingem forest je zainteresovan da na pozajmicu dovede napadača Brajtona, Glena Mareja. Ipak, menadžer "galebova" Grejam Poter ne želi da se odrekne napadača.
Argentinski napadač Dani Osvaldo potpisao je ugovor sa Banfildom. On je posljednji meč odigrao 2016. godine, a nakon toga posvetio se muzici, budući da ima bend.
On je sa argentinskom ekipo dogovorio saradnju do kraja godine.
Potpredsjednik Mančester junajteda, Ed Vudvord saopštio je Nemanji Matiću i Markosu Rohu da će ih klub u januaru prodati.

Dolazak Erlinga Halanda u Dortmund znači da je Pako Alkaser postao prekobrojan. Španac je svjestan situacije, želi da ide, a njemački Sky piše da bi naredna destinacija mogla da bude Premijer liga.

Alkasera pratii Atletiko Madrid, koji će reagovati ukoliko Kavani ne dođe na "Vanda Metropolitano"

Bonus video: