Slovenci bez četvorice najboljih traže pobjedu pod Goricom

"Crna Gora je dobra reprezentacija, uvijek su iz tog podneblja dolazili dobri igrači", kazao je selektor Slovenije Tomaž Kavčić
0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Slovenije, Foto: Vijesti sport
Fudbalska reprezentacija Slovenije, Foto: Vijesti sport
Ažurirano: 01.06.2018. 17:46h

Tomaž Kavčić preuzeo je kormilo Slovenaca iz ruku Srećka Kataneca i rezultatski nije dobro krenuo u svoju misiju - martovski porazi od Austrije u gostima i Bjelorusije kod kuće, oba bez postignutog gola, natjerali su "zmajčeke" da razmišljaju samo o dobrom rezultatu u Podgorici, kako bi popravili utisak pred start Lige nacija.

"Mi imamo svoju viziju, a cilj je Evropsko prvenstvo 2020", kazao je 64-godišnji Kavčić juče na pres konferenciji.

Slovenci su doputovali u Podgoricu bez, kako tvrde njihovi novinari, četiri glava igrača - nema golmana Jana Oblaka, zvijezde Atletiko Madrida, nema ni veziste Lajpciga Kevina Kanpla, fali i ponajbolji igrač u polju, Josip Iličić iz Fiorentine, a prije dva dana je otpao i napadač Sent Etjena Robert Berić.

Na spisku je osam fudbalera koji će debitovati za nacionalni tim Slovenije, ako nastupe protiv Crne Gore.

"Nismo kompletni, ali igrači koji su tu imaju kvalitet da igraju za reprezentaciju", kazao je Kavčić, koji priželjkuje pobjedu.

"Idemo na pobjedu, ali znamo da će biti teška i tvrda utakmica".

Kako kaže, dobro poznaje reprezentaciju Crne Gore, ali mnogo više igrače koji nisu tu. "Crna Gora je dobra reprezentacija, uvijek su iz tog podneblja dolazili dobri igrači".

Komentarišući izjavu Ljubiše Tumbakovića, koji je njegovu selekciju uporedio s vojskom, Kavčić je kazao uz osmjeh:

"To on jer smo mi sjevernije".

Bonus video: