"Građani" i "đavoli" izborili osminu finala najstarijeg takmičenja, Liverpul na popravnom

Mančester siti je na Etihadu dobio Fulam 4:0, Junajted se poigravao na terenu trećeligaša Tranmera 6:0, a Liverpul će morati na popravni sa Šruzberijem
1441 pregleda 0 komentar(a)
Gabrijel Žezus
Gabrijel Žezus
Ažurirano: 26.01.2020. 19:59h

Mančester siti je sa lakoćom slavio protiv Fulama na svom stadionu u 16-tini finala najstarijeg fudbalskog takmičenja - FA kupa, dok se njegov gradski rival, Junajted, poigravao na terenu trećeligaša Tranmera 6:0.

Za razliku do njih, Liverpul će morati na popravni, koji će igrati na "Enfildu" sa trećeligašem Šruzberijem, pošto je dansšnji duel završen 2:2.

Liverpul je anstupio bez ijednog prvotimca iz posljednje pobjede nad Vulvsima, ali je uprkos tome vodio sa 2:0 - Džons u 15. i autogol Lava u 46. minutu.

No, domaćin je imao više želje a mladi i neiskusni Freancuz Laruči skrivio je penal koji je u 65. minutu pogodio Kamings. Kamings je izjednačio golom u 75. minutu, a Klopu su potom uzalud bile promjene, jer Okslejn Čemberlen, Salah i Firmino nisu uspjeli da postignu gol.

Drugoligaš Fulam je u probleme na "Etihadu" došao već u 6. minutu kada je Amerikanac Ram dobio crveni karton, dva minuta kasnije Gindogan je bio precizan sa penala.

U 19. minutu Bernardo Silva je postavio rezultat poluvremena, da bi u nastavku Gabrijel Žezus sa dva pogotka, u 72. i tri minuta kasnije postavio konačnih 4:0.

Tranmer je na krilima pobjede nad premijerligašem Votfordom u prethodnoj rundi - nakon produžetaka 2:1, dočekao Junajted.

Ipak, nedovoljna tri dana za oporavak od teške utakmice i slavlja, Tranmer je platio kanonadom golova u svojoj mreži. Već do poluvremena Mančester juanted je postigao pet.

Megvajer u 10. i Dalot tri minuta kasnije postigli su prvijence u dresu "đavola". Potom su pogađali Lingard (16), Džons (41) i Marsijal (45).

Lingrad je postigao prvi gol u takmičenjima na Ostrvu posle tačno godinu, jer je prošle godine 25. januara dao gol Arsenalu u FA kupu.

U nastavku su izabranici Solskjera usporili tempo,pa je jedini pogodak dao Grinvud sa penala u 56.

Mančester junajted nikada od 2001. godine za poluvrijeme nije postigao pet pogodaka, a tada su to uradili protiv Arsenala (6:1), i jedan gol bio je djelo Solskjera.

Bonus video: