Kako je Samuel Eto pomogao nepoznatom mladiću da ostvari snove

Eto je tada bio igrač Barselone i bio je na odmoru sa suprugom Georgetom u Abidžanu, kada mu je u automobil ušao nepoznat mladić i zatražio pomoć
87 pregleda 4 komentar(a)
Samuel Eto, Foto: Reuters
Samuel Eto, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.02.2018. 12:34h

Samuel Eto, jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena, uvijek je sa ponosom isticao da dolazi sa Crnog kontinenta.

U klupskoj karijeri je osvojio sve što je mogao, zaradio veliki novac, a samo u ruskom Anžiju je primao 20 miliona eura po sezoni.

On je u razgovoru za portal iz Obale slonovače otkrio kako je prije 11 godina pomogao nepoznatom mladiću da ostvari svoje snove.

Eto je tada bio igrač Barselone i bio je na odmoru sa suprugom Georgetom u Abidžanu, kada mu je u automobil ušao nepoznat mladić i zatražio pomoć.

"Ne želim da te napadnem, poslušaj me na trenutak i pozovi policiju zbog provale, ako želiš", ispričao je Eto šta mu je tada rekao mladić.

Eto je pristao da ga sasluša. Mladić je rekao slavnom Kameruncu da ne traži milostinju, već novac na zajam, jer je želio da pokrene vlastiti biznis.

“Saslušao sam ga, djelovao mi je ubjedljivo. Dao sam mu ček na tri i po hiljade eura, uzeo njegov broj telefona, a on moj. Rekao sam mu da ću se vratiti naredne godine i ako uspije da oplodi taj novac, pomoći ću mu još više", ispričao je tada Eto.

Nakon deset mjeseci dobio je poziv iz Abidžana, a mladić mu je rekao da je otvorio prodavnicu informatičke opreme, da je kupio dva taksija i da ima firmu u kojoj radi 25 ljudi.

"Oduševio me svojim pristupom i nisam oklijevao da mu pomognem", završio je Eto, legendarni napadač koji trenutno igra za turski Konjaspor.

Bonus video: