Za crnogorskog "gaučosa" ima mjesta u nacionalnom timu, Hadžibegić o Saveljiću: Najvažniji je fudbalski jezik

"Pratimo Estebana, pratićemo ga i dalje, kao i sve igrače koji su u kombinaciji da igraju za reprezentaciju. Nemamo luksuz da se odričemo bilo kog fudbalera, a i ne vidim razlog za tako nešto", rekao je za „Vijesti” Hadžibegić
6242 pregleda 0 komentar(a)
Esteban Saveljić
Esteban Saveljić
Ažurirano: 04.02.2020. 11:00h

Za Estebana Saveljića ima mjesta u crnogorskoj reprezentaciji - poručio je selektor Faruk Hadžibegić nakon što je iskusni štoper prije nekoliko dana najavio da želi da bude dio „hrabrih sokola”.

- Pratimo Estebana, pratićemo ga i dalje, kao i sve igrače koji su u kombinaciji da igraju za reprezentaciju. Nemamo luksuz da se odričemo bilo kog fudbalera, a i ne vidim razlog za tako nešto - rekao je za „Vijesti” Hadžibegić.

Saveljić, štoper Rajo Valjekana, nedavno je istakao da je jezička barijera jedan od razloga zašto nije bio u selekciji kada je selektor bio Ljubiša Tumbaković.

- Selektor nije govorio španski, tako da je komunikacija bila veoma teška. Novi selektor zna španski jezik i nadam se da ću igrati dovoljno dobro kako bih ponovo ušao u konkurenciju za reprezentaciju - kazao je Saveljić, koji je posljednji meč za Crnu Goru odigrao prije skoro četiri godine.

Hadžibegić je na izjavu Crnogorca rođenog u Argentini imao zanimljiv komentar:

- Najbolje da pričamo fudbalskim jezikom! Onda će sve biti idealno. Da, znam španski jezik, tako da sa Estebanom ne bih imao problem u komunikaciji. Ponavljam, on je među igračima na koje obraćamo pažnju - istakao je 62-godišnji Sarajlija.

Bonus video: