Spaleti: Inter plaća da sjedim kući, zato nisam trener Milana

Zašto je iskusni stručnjak morao da se zahvali "rosonerima"?
2277 pregleda 0 komentar(a)
Lućano Spaleti, Foto: Beta/AP
Lućano Spaleti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.02.2020. 17:20h

Lućano Spaleti nema klub, niti mora da žuri da ga nađe dok god mu ne istekne aktuelni ugovor sa Interom koji traje do juna 2021.

Spaleti je ljetos dobio otkaz i oslobodio mjesto Antoniju Konteu da ga naslijedi, a sada je pričao o svemu što se dogodilo prije nekoliko mjeseci kada je bio blizu da preuzme Milan.

"Rosoneri" su ga željeli umjesto Marka Đampaola, ali je sve propalo zbog novca i - Spaletijevog odnosa sa čelnicima Intera.

"Milan me je kontaktirao, mogao sam da preuzmem ekipu. Ali, Inter je tada odlučio da mi plaća, a da ja ostanem kod kuće. Zato sada i nemam posao", rekao je Spaleti.

Šta se desilo početkom oktobra? Spaleti je imao usmeni dogovor sa Milanom, a onda je zvao Inter u namjeri da se naplati.

Tražio je 4,5 miliona eura odmah (koliko mu pripada po ugovoru) i da onda bez problema naslijedi Đampaola.

"Nerazuri" na to nisu pristali, već su ponudili Spaletiju da mu isplate sve mjesečne plate do kraja 2019. godine (oko milion eura). Tu nekadašnji trener Rome, Zenita i Udinezea nije imao računicu, jer bi u Milanu morao da radi za sumu koju je prethodno imao Đampaolo (milion i po po sezoni).

Zato je umjesto Spaletija sada na klupi Milana Stefano Pioli.

Bonus video: