Nisu svi isti: Barsa može, Leganes ne može

"Suočavamo se sa nepoštenim propisima, što ugrožava integritet takmičenja i pravo svih klubova da se takmiče pod istim uslovima, a to je nanijelo ozbiljnu štetu klubu", saopštio je Leganes
3120 pregleda 1 komentar(a)
Brajtvajt je već debitovao za Barsu
Brajtvajt je već debitovao za Barsu

Uprava fudbalskog kluba Leganes potvrdila je danas da je Fudbalski savez Španije odbio zahtjev za dovođenje jednog igrača van prelaznog roka, nakon što je Martin Brajtvajt napustio ekipu i potpisao za Barselonu.

Poslije povreda dvojice napadača, Barselona je tražila od Saveza dozvolu za hitan transfer, zahtjev je odobren pa je iz Leganesa na Kamp Nou došao Brajtvajt.

Leganes je takođe tražio dozvolu za transfer, ali je Savez odbio.

"Suočavamo se sa nepoštenim propisima, što ugrožava integritet takmičenja i pravo svih klubova da se takmiče pod istim uslovima, a to je nanijelo ozbiljnu štetu klubu", saopštio je Leganes.

Brejtvejt je postigao šest golova i imao asistenciju u 24 utakmice u Primeri ove sezone za Leganes. On je potpisao ugovor na četiri i po godine sa Barselonom, uz otkupnu klauzulu od 300 miliona eura, nakon što je klub dobio dozvolu za hitan transfer.

Ta odluka je izazvala kontroverze pošto uprava Primere nije mogla da zaustavi transfer Brajtvajta zbog aktiviranja klauzule o puštanju, a Savez nije dozvolio Leganesu da dovede novog igrača.

"To je nepravedno pravilo, iz koga je Barselona imala koristi. Ovim je oštećen Leganes", rekao je generalni direktor Leganesa Martin Ortega.

Leganes se bori za opstanak u Primeri, poslije 25 kola je pretposlednji na tabeli sa pet bodova manje od Selte, koja je prva van zone ispadanja. Barselona je prva na tabeli sa dva boda više od Real Madrida.

Bonus video: