Dino Islamović potvrdio: Igraću za Crnu Goru, želim da budem dio nove generacije

Islamović je prije 26 godina rođen u švedskom Hudiksvalu (Švedska), a prošao je sve mlađe švedske selekcije
7012 pregleda 10 komentar(a)
Islamović u dresu Rozenborga
Islamović u dresu Rozenborga
Ažurirano: 05.03.2020. 12:38h

Više nema dileme - Dino Islamović će biti novi reprezentativac Crne Gore.

Napadač Rozenborga potvrdio je da je donio odluku da zaigra za crnogorski nacionalni tim.

"Bila je teška odluka da odustanem od Švedske. Ja sam Šveđanin, ali sam vezan za Crnu Goru i imam jaka osjećanja prema Crnoj Gori. Moji roditelji su iz Crne Gore, moji korijeni. Odluka je bila teška, ali bilo je vrijeme da je donesem", kazao je Islamović za sajt RBK.no.

Islamović je prije 26 godina rođen u švedskom Hudiksvalu (Švedska), a prošao je sve mlađe švedske selekcije. Upisao je i jedan nastup za A tim, u prijateljskom meču sa Moldavijom, u januaru ove godine.

To ne predstavlja problem za eventualni poziv Crne Gore, jer je utakmica Švedska - Moldavija odigrana mimo FIFA kalendara i nije zvanična.

"Moji rođaci iz Crne Gore biće veoma ponosni što ću da igram za reprezenzaciju. Nisu mislili da će to da se dogodi, ja sam odlučio tako", kazao je Islamović.

On je kazao da razgovori sa čelnicima FSCG traju skoro godinu.

"Crna Gora je zainteresovana već neko vrijeme. Prvo sam napravio važan korak dolaskom u Rozenborg, a mislim da je igranje za reprezentaciju važno za karijeru fudbalera. Čast je predstavljeti nacionalni tim. Crna Gora je na nekom novom početku, želim da budem dio tog putovanja", rekao je 26-godišnji napadač.

Islamović je razgovarao sa Dejanom Savićevićem i Farukom Hadžibegićem, a kako se navodi - crnogorski pasoš će dobiti na vrijeme da bude u kombinaciji za mečeve sa Luksemburgom i Letonijom, krajem mjeseca.

"Razgovarao sam sa njima, sviđam im se kao igrač, oratili su me. Ovo je pozitivna priča. Zaista želim da budem dio nove generacije", rekao je Islamović.

Islamović je karijeru počeo u Malmeu, kao mlad se preselio u Fulam, ali je u seniorskoj konkurenciji nastupao za holandski Groningen, švedske timove Treleborg i Estersund, odakle je u decembru 2019. godine prešao u Rozenborg.

Za tri sezone u prvenstvu Švedske je postigao 24 gola.

Bonus video: