Kako je najtalentovaniji fudbaler svih vremena dotakao dno: Samba na terenu i u životu

Procjenjuje se da je 2015. godine, kada je završio karijeru, njegovo bogatstvo iznosilo oko 100 miliona eura
14964 pregleda 1 komentar(a)
Ronaldinjov paragvajski pasoš
Ronaldinjov paragvajski pasoš

Vijest da je Ronaldinjo, svojevremeno zvanično najbolji fudbaler svijeta, a možda i najveći prirodni talenat svih vremena, zadržan u pritvoru u Paragvaju zbog posjedovanja lažnih dokumenata, obišla je svijet.

Ronaldinjo je imao paragvajski pasoš, kojim je ušao u zemlju, nakon što su mu brazilske vlasti oduzela originalna dokumenta, jer nije platio oko 2,5 miliona eura kazne zbog nelegalne gradnje na zaštićenoj zemlji u Porto Alegreu.

I ponovo se fudbalski svijet zapitao kako je moguće da je takav as, nesvakidašnji fudbaler, došao na takve grane da sa švercovanim pasošem i lažnim državljanstvom želi da putuje po svijetu?

Kako je moguće da je proćerdao sve što je u karijeri zaradio, igrajući, između ostalih, za PSŽ, Barselonu i Milan, uz brojne sponzore koje je popularnošću i umijećem sticao godinama.

Procjenjuje se da je 2015. godine, kada je završio karijeru, njegovo bogatstvo iznosilo oko 100 miliona eura.

Međutim, pogrešni poslovni potezi, kao što je izgradnja ribnjaka na obalama rijeke Rio Grande do Sul, ali i razuzdani život plejboja, učinili su da sve što je zaradio jednostavno nestane.

“Čuvaj se Ronaldinja! I u karantinu će, uoči najvažnije utakmice, naručiti prostitutku'... - upozorili su me u klubu čim sam došao”, pričao je svojevremeno Vahid Halilhodžić, koji ga je kratko trenirao u PSŽ-u.

“Znao je da ostane do pet sati ujutro u latinskoj četvrti u Parizu i povraća na ulici. Nije imao kontrolu nad sobom”, otkrio je Paulo Sezar, njegov zemljak sa kojim je igrao u Parizu.

“Ronaldinjo i Deko su pijani dolazili na treninge”, pričao je Aleksandar Hleb, s kojim je Ronaldinjo igrao u Barseloni.

Ronaldinjo
Ronaldinjo

Trošio je mnogo više nego što je zarađivao, kada je prestao da igra novac od sponzora više nije stizao (Koka-kola je raskinula ugovor sa njim, nakon što je 2014. godine na predstavljanju u Atletiko Mineiru pio – Pepsi), a njegove potrebe za luksuzom nisu prestajale.

U novembru 2018. godine proglasio je bankrot, oduzeta su mu dokumenta, a sada u nekom hotelu u Paragvaju čeka šta će odlučiti tužilaštvo...

Bonus video: