Totenhem traži golove bez napadača, Valensija želi čudo protiv Atalante

Večeras u 21: Lajpcig - Totenhem - 1:0, Valensija - Atalanta - 1:4
1190 pregleda 0 komentar(a)
Timo Verner je bio čovjek odluke u Londonu
Timo Verner je bio čovjek odluke u Londonu

Valensija juri nemoguće, Totenhem takođe s obzirom na to da su mu golovi protiv Lajpciga neophodni, a da nema napadača na raspolaganju.

Teški su ovo dani za Žozea Murinja - Sparsi ne igraju dobro, imaju i djelimično alibi za to, ali nakon minusa iz prve utakmice osmine finala Lige šampiona (0:1) situacija je sada još gora.

- U ovom trenutku nemamo igrača koji u šesnaestercu umije da osjeti krv protivnika - rekao je Murinjo pred večerašnji duel (21 sat)

Nema Harija Kejna, nema Sona, a sada je ostao i bez Stivena Bergvajna. Od napadača na raspolaganju Portugalac ima samo Lukasa Mouru, te Erika Lamelu i Delea Alija koji su ofanzivni vezisti.

- Momci nisu blesavi, znaju u kakvim smo problemima. Jednostavno nema ko da ugura loptu u mrežu, ali moramo da se borimo. Potrebno je da svaki pojedinac bude na maksimumu i da kao tim odreagujemo na pravi način - kaže menadžer Totenhema.

Ako ispadne večeras, Totenhemu ostaje samo Premijer liga i borba za Ligu šampiona.

- Gdje god sam radio, pobjeđivao sam i osvajao. Vjerujem da ću to učiniti i u Totenhemu.

Koliko je Lajpcig neugodan vidjelo se u Londonu kada je 90 minuta dominirao. Slavio je golom Tima Vernera iz penala.

- Niko od nas nije navikao da bude u osmini finala Lige šampiona, da se nadmeće s timovima kakav je Totenhem. Zato, ovaj revanš je nova utakmica, pobjeda od 1:0 iz Londona ne znači mnogo - ističe mladi trener njemačke ekipe Julijan Nagelsman i dodao:

- Murinjo i ja? Daleko sam od tog nivoa, ne znam da li ću ga ikada i dostići.

Publika može da dođe na „Red Bul arenu”, a vrata su za navijače zatvorena na „Mestalji” gdje se sastaju Valensija i Atalanta. Zbog rizika od širenja epidemije koronavirusa igraće se bez navijača, to dodatno otežava posao Valensiji nakon debakla u Milanu prije 20 dana - 4:1.

- Taj poraz je varljiv, nismo zaslužili tu razliku i znam da imamo šansu. Ne bih rekao da nam treba čudo da bismo prošli - optimista je trener „slijepih miševa” Albert Selades.

Atalanta je došla puno samopouzdanja.

- Naravno da nam je prvi meč dao veliku dozu motivacije za revanš. Šta treba da uradimo? Da sačuvamo fokus, da damo gol - jasan je Đanpjero Gasperini.

Atalanta je debitant u Ligi šampiona, a Valensija želi da postane peti tim u istoriji Lige šampiona koji je nadoknadio tri ili više golova minusa.

Bonus video: