Noćna CFL: Svi prvoligaši uskoro će dobiti reflektore

"Izgradnjom reflektorskog osvjetljenja stvaramo mogućnost za odigravanje svih mečeva Telekom 1. CFL u večernjem terminu, što će biti od izuzetnog značaja na početku sezone, kada se u gotovo cijeloj zemlji suočavamo sa izuzetno visokim temperaturama tokom dana", kazao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.
69 pregleda 15 komentar(a)
Reflektori, Foto: FSCG
Reflektori, Foto: FSCG
Ažurirano: 23.02.2018. 10:36h

U danima kada jače kiše odlažu kompletna kola Telekom 1. CFL, Fudbalski savez Crne Gore kreće u realizaciju velikog infrastrukturnog projekta.

On neće pomoći klubovima tokom zime, kada padavine, u kombinaciji sa lošim terenima, prave haos u kalendaru, ali zato hoće tokom ljeta, u danima paklenih vrućina.

O čemu se radi?

Svi prvoligaški klubovi uskoro će dobiti reflektore.

Stadioni Budućnosti, Sutjeske i Petrovca zasada su jedini u Prvoj ligi na kojima može da se igra noću.

Uskoro, i to će se promijeniti, odnosno proširiti...

"Sa sedam prvoligaških klubova smo se dogovorili o početku rada na još jednom kapitalnom projektu posvećenom unapređenju fudbalske infrastrukture. Raduje nas masovan odziv klubova na inicijativu koju je Izvršni odbor FSCG uputio krajem prethodne godine, čime su prepoznali želju i nastojanje saveza da dodatno unaprijedi uslove za odigravanje utakmica, ali i obavljanje trenažnog procesa", kazao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.

Pokrivanje svih prvoligaških terena reflektorskim osvjetljenjem na sajtu FSCG je nazvano „jednim od najznačajnijih projekata u istoriji Saveza”.

"Izgradnjom reflektorskog osvjetljenja stvaramo mogućnost za odigravanje svih mečeva Telekom 1. CFL u večernjem terminu, što će biti od izuzetnog značaja na početku sezone, kada se u gotovo cijeloj zemlji suočavamo sa izuzetno visokim temperaturama tokom dana", istakao je Đurđevac.

Fudbalski savez Crne Gore će finansirati 95 odsto investicije, saopšteno iz FSCG, kako bi se tim sredstvima obezbijedila kupovina sijalica, kablova, stubova i agregata za napajanje strujom.Preostalih pet odsto investicije trebalo bi da finansiraju klubovi, u saradnji sa lokalnim samoupravama, koje treba da obezbijede potrebne dozvole i završe pripremne radove.

"Poziv za izgradnju reflektorskog osvjetljenja nije zatvoren i FSCG će izaći u susret svim klubovima koji u narednom periodu pokažu interesovanje i spremnost da u partnerskom odnosu sa savezom realizuju ovaj i sve projkete koji posvećene unaprijeđenju infrastrukture", kazao je Đurđevac.

Osim predstavnika sedam prvoligaških klubova, sastanku u prostorijama FSCG prisustvovali su i predstavnici drugoligaša, Berana i Mladosti iz Lješkopolja, koji su takođe zainteresovani za izgradnju reflektora.

Bonus video: