Vremena puna izazova: Sautgejtu i Nevilu smanjena plata

Sautgejt i Nevil su najplaćeniji u Fudbalskom savezu Engleske (FA). Sautgejt zarađuje tri miliona funti godišnje, a Nevil do 300.000 funti
785 pregleda 0 komentar(a)
Garet Sautgejt, Foto: BORIS PEJOVIC, BORIS PEJOVIC
Garet Sautgejt, Foto: BORIS PEJOVIC, BORIS PEJOVIC

Selektori muške i ženske fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt i Fil Nevil primaće od danas manje plate od po 30 odsto tokom pandemije koronavirusa.

Sautgejt i Nevil su najplaćeniji u Fudbalskom savezu Engleske (FA). Sautgejt zarađuje tri miliona funti godišnje, a Nevil do 300.000 funti.

Izvršni direktor FA Mark Balingem rekao je da su ovo "vremena puna izazova" i da odluke "nijesu lako donijete".

Svi zaposleni u FA koji godišnje zarađuju 50.000 funti privremeno će primati manju platu za 7,5 odsto, dok će visoki zvaničnici primati 15 odsto manju platu.

Balingem je rekao da će zbog odloženih utakmica u FA kupu, mečeva reprezentacije Engleske i ostalih događaja na Vembliju, Savez pretrpeti gubitak od oko 100 miliona funti, a da bi suma mogla da naraste i do 150 miliona funti, u zavisnosti od toga koliko će trajati kriza, preneo je BBC.

"Kao i brojne organizacije širom zemlje i mi razmatramo finansijski model tokom ovog perioda. Želimo da preduzmemo razborite i prikladne korake da zaštitimo i podržimo FA i naše zaposlene tokom ovog nepredvidivog vremena", rekao je Balingem, koji zarađuje oko 800.000 funti godišnje.

Bonus video: