Grof ponudio 40 odsto primanja: Kriza je...

Glavni trener Krila, Miodrag-Grof Božović prvi je povukao potez pomoći klubu na način da mu oprosti 40 odsto od ugovorenih plata
3394 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Božović
Miodrag Božović

Kriza zbog zaustavljenih fudbalskih prvenstava pogađa i Rusiju. U ruskoj Premijer ligi većina fudbalera pristala je na smanjenje plata.

U Krilima Sovjetov, crnogorskog stručnog štaba, bilo je glasina da je kriza toliko duboka da čak prijeti gašenju kluba iz fudbalske i oblasti sjajnih uslova kakve ima Samara.

Glavni trener Krila, Miodrag-Grof Božović prvi je povukao potez pomoći klubu na način da mu oprosti 40 odsto od ugovorenih plata.

- Ako ćemo pošteno, nisam se trenutka dvoumio da treba da ponudim smanjenje plate. Smatram da i većina fudbalera razumije u kakvoj situaciji i problemima je ne samo naš klub, već cjelokupan fudbal u svijetu. Klub i region su uradili sve za nas, obezbijedili odčlične uslove rada, sve isplate na vrijeme i sada moramo i mi izići u susret u situaciji koja je vanredna - kazao je Grof.

U njegovom klubu najplaćeniji igrači takođe će primiti 40 odsto manje, neki će oprostiti 30 odsto, ali klub ima i problema da dio plata oproste četvorica fudblera kojima uskoro ističu ugovori.

U Rusiji najvećeg procenta odrekli su se igrači CSKA, čak 60 odsto, Zenit i Rubin po pola plate. Ima klubova koji igračima neće oduzimati od plata.

- Naši igrači u odnosu na brojne klubove primaju kopejke (stoti dio rublje, prim.a), i od čega da im oduzmemo. Uostalom, plate su učinkom premašili na 230 odsto - kazao je sportski direktor kluba Pavel Kudjakov.

Poput Tambova, neće smanjiti Ural i Rostov.

Bonus video: