Igrači Real Sosijedada prvi se vraćaju treninzima

Klub iz San Sebastijana je posljednju utakmicu igrao 7. marta kada je poražen od Barselone u gostima
1092 pregleda 0 komentar(a)
Real Sosijedad, Foto: AP
Real Sosijedad, Foto: AP

Španski prvoligaš Real Sosijedad prvi je objavio da se igrači u utorak vraćaju treninzima, ali mogu to i odbiti ako žele.

Klub iz San Sebastijana je posljednju utakmicu igrao 7. marta kada je poražen od Barselone u gostima i kao ostali klubovi La Lige ne igra od kada je donijeta odluka o prekidu prvenstva zbog panedmije koronavirusa.

Nakon toga pandemija se samo pogoršavala i u Španiji je zaraženo više od 160.000 osoba, a 16.000 je preminulo. No, kako su se počeli pokazivati prvi znaci slabljenja krize, najavljeno je popuštanje mjera karantina, pa je Real Sosijedad najavio povratak treninzima, ali uz poštovanje svih potrebnih mjera o socijalnom distanciranju.

"Od početka krize koju je uzrokovao Covid-19, svi igrači prve momčadi i drugih kategorija Real Sosijedada su trenirali kod kuće slijedeći tako protokol o samoizolaciji", objavio je klub u subotu.

"Sada kada je vlada odlučila da i neke druge aktivnosti, osim onih nužnih za život, mogu ponovo da počnu, igrači prve ekipe će moći da odluče hoće li da nastave svoje individualne treninge na stadonu Zubieta od utorka. Treninzi nikako neće biti u grupama", ističe se u saopštenju.

"Trening je obavezan kao što je bio i do sada, a svaki igrač će moći da odluči hoće li trenirati kod kuće ili na Zubieti.

"Ako odluče da treniraju na Zubieti, nastavićemo da slijedimo postojeće protokole i poštovanje sigurnosnih mjera koje su preporučile zdravstvene službe što znači da će igrači koji će trenirati na Zubieti to raditi individualno i postepeno."

Real Sosijedad je trenutno četvrtoplasirana ekipa 11 kola prije kraja.

Bonus video: