"Moj tata uopšte nije bio loše, otišao je za dva dana...": Ispovijest sina Radomira Antića

Nismo mogli ni da se oprostimo od njega kako bismo to željeli", ispričao je Dušan Antić španskoj stanici "Kadena ser"
11680 pregleda 0 komentar(a)
Dušan i Radomir Antić, Foto: Instagram
Dušan i Radomir Antić, Foto: Instagram
Ažurirano: 16.04.2020. 15:48h

Fudbalska Španija i Srbija, kao i cijeli fudbalski svijet, još žale za iznenadnim odlaskom Radomira Antića, legendarnog trenera, jedinog u istoriji koji je vodio tri najveća španska kluba Real, Barselonu i Atletiko Madrid.

Radomir Antić je preminuo prije 10 dana u bolnici u Madridu, u 71. godini.

Njegov sin Dušan, koji takođe živi u Španiji, opisao je za radio "Kadena ser" trenutke prije iznenadnog odlaska.

"Tada jeste bio bolestan, ali nije izgledalo ozbiljno. Mnogo mu se popravilo stanje, a onda su ga stavili u odjeljenje za intenzivnu njegu, da bi ga sačuvali od korona virusa. Premjestili su ga, to mu nije prijalo i za dva dana je nestao... 'Zakačio' je neku bakteriju koja postoji samo u bolnicama - bilo je to u subotu, a on je umro u ponedjeljak. Nestao je za dva dana, nismo mogli ni da se oprostimo od njega kako bismo to željeli", ispričao je Dušan.

Ostala je velika praznina...

"Možete da zamislite. Sa ocem smo odlazili i na Barsin Nou Kamp, i na Realov Bernabeu, na stadion Atletika, on nijedan jedini put nije imao problem sa navijačima. A nikada nije ni prestajao da daje autograme i pozira za zajedničke fotografije", kazao je Dušan Antić.

"Nedostaju mi riječi da se zahvalim svima na mišljenju i poštovanju koje su imali i koje su iskazali prema mom ocu".

Zvali su Florentino Peres, Butragenjo, Aleksandar Čeferin...

"Nisam očekivao da će me pozvati Florentino Perez. Rekao mi je da će otac dobiti priznanje „Bernabeu“ jer je bio dio istorija Real Madrida i pokazao je veliku ljubav prema cijeloj porodici. Na početku, kada se sve dogodilo, Butraguenjo je zvao da pita kako je tata. Čeferin je poslao telegram. Kontaktiralo nas je mnogo igrača, ali bilo bi nepravedno imenovati samo nekoliko njih", kazao je Dušan Antić.

Postojala je, kako kaže, posebna veza između Radomira Antića i Milinka Pantića, ključnog čovjeka u senzacionalnoj duploj kruni Atletika 1996.

"Pantić za njega nije bio samo fudbaler, on mu je bio kao sin. Šta god da se slavilo ili dešavalo u kući nije prolazilo bez Milinkovog prisustva"

Bonus video: