Odloženi martovski, pa junski mečevi, šta je sljedeće: U utorak novi sastanak Uefe

Na prethodne dvije Uefine konferencije, 17. marta i 1. aprila, prvo su odloženi martovski, a potom i svi junski mečevi pod okriljem Evropske fudbalske asocijacije
969 pregleda 0 komentar(a)
Više od mjesec bez vrhunskog fudbala, Foto: Michael Probst
Više od mjesec bez vrhunskog fudbala, Foto: Michael Probst

Izvršni odbor Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) održaće u četvrtak, 23. aprila video konferenciju na kojoj će biti riječi o najnovnijim informacijama vezanim za uticaj Koronavirusa na evropski fudbal.

Sastanku Izvršnog odbora Uefe prethodiće video konferencija na generalnih sekretara svih 55 nacionalnih saveza koja je zakazana za utorak, 21. april sa početkom u 12 sati.

Na prethodne dvije Uefine konferencije, 17. marta i 1. aprila, prvo su odloženi martovski, a potom i svi junski mečevi pod okriljem Evropske fudbalske asocijacije, uključujuči mečeve baraža za plasman na EP, prijateljske mečeve reprezentacija, kao i sve utakmice mlađih kategorija.

Takođe, Uefa je oba puta preporučila nacionalnim savezima da ne prekidaju domaća prvenstva, po cijenu da se utakmice igraju u junu ili julu.

S obzirom da se situacija sa pandemijom koronavirusa od tada nije mnogoč popravila na globalnom nivou, teško da će biti konkretnih odluka.

Kako je saopšteno iz FSCG, konferencija na kojoj će učestvovati generalni sekretari biće posvećena pitanjima vezanim za domaća i evropska takmičenja.

Bonus video: