Karager: Prevarili smo Čelsi kad smo im prodali Toresa

Igrao sam sa Toresom i znao sam da je posljednjih 12 mjeseci u Liverpulu bio samo svoja sjenka - rekao je Džejmi Karager u emisiji „Off Script” na „Skajsportsu”
2271 pregleda 0 komentar(a)
Fernando Tores i Džejmi Karager na utakmici Čelsi - Liverpul, Foto: Twitter
Fernando Tores i Džejmi Karager na utakmici Čelsi - Liverpul, Foto: Twitter

Kada je igrao u Liverpulu, Fernando Tores je bio jedan od najboljih napadača na svijetu.

Već u prvoj sezoni je dao 33 gola, u prve tri bio najbolji strijelac „redsa”, brzo isplatio 20 miliona funti, ali kako je vrijeme odmicalo, tako je počeo da pada.

Zbog toga je svijet bio u čudu kada je Čelsi 31. januara 2011. oborio britanski rekord i platio ga 50 miliona funti.

- Nisam mogao da vjerujem, znao sam da smo prevarili Čelsi. Šta želim da kažem? Igrao sam sa Toresom i znao sam da je posljednjih 12 mjeseci u Liverpulu bio samo svoja sjenka - rekao je Džejmi Karager u emisiji „Off Script” na „Skajsportsu”.

Nekadašnji defanzivac smatra da je odluku o kupovini španskog napadača donio Roman Abramovič, a ne tadašnji menadžer Karlo Anćeloti.

- Mislim da je i sa Andrejem Ševčenkom bio isti slučaj. Imali smo sreće da te sezone, koja je bila loša za nas, postigne dva gola u našoj pobjedi nad Čelsijem. Tada je vjerovatno Abramovič rekao: U januaru kupujemo Toresa. Tada je 50 miliona funti bio ogroman novac, svi smo bili u šoku. Bili smo pomalo razočarani što je otišao, ali smo svi znali da više neće biti igrač kakav je bio - istakao je Karager.

Liverpul je, međutim, odmah potrošio novac - istog dana je dao 22,8 miliona funti za Luisa Suaresa, a nekoliko sati kasnije i 35 miliona za Endija Kerola.

- Nismo vjerovali da smo dobili 50 miliona, ali i mi smo uradili sličnu stvar, jer smo doveli Endija Kerola za 35 miliona, ali smo doveli i Luisa Suaresa. Što se tiče Toresa, uopšte nisam bio iznenađen što mu nije išlo dobro u Čelsiju - zaključio je Karager.

Tores je za „plavce” dao 20 golova na 110 mečeva u Premijer ligi, a u Liverpulu je na 102 meča zatresao mrežu 65 puta...

Kasnije je otišao u Milan, potom se vratio u Atletiko Madrid, a karijeru završio u japanskom Sagan Tosuu.

Bonus video: