Engleski trener se odrekao bonusa od 100 hiljada funti

Alana Pardjua vrijeđa i pomisao da bi uzeo bonus opstankom kluba poništenjem sezone u Holandiji
1171 pregleda 0 komentar(a)
Alan Pardju
Alan Pardju

Alan Pardju poznato je trenersko ime nakon godina rada u najbogatijoj ligi, gdje je vodio Njukasl, Vest Hem, Reding, Sautempton, Čarlton, Kristal palas, VBA.

Pardjua je pandemija novog korona virusa zatekla na kormilu holandskog prvoligaša Den Haga, kojeg je preuzeo 24. decembra i niza od osam utakmica bez pobjede.

U ugovoru je Pardju imao klauzulu da opstanak znači i bonus od 100 hiljada funti. Pošto je sezona poništena Den Hag je ostao prvoligaš, iako je bio sedam bodova ispod zone opstanka na osam kola do kraja.

"Istina je da je u mojem ugovoru zacrtan bonus od 100 hiljada funti u slučaju opstanka, ali do njega je došlo zbog drugih a ne fudbalskih dešavanja. Formalno, pripada mi taj bonus, ali nemojte slučajno da pomislite da bih ga uzeo ili taržio u ovim oklonostima", kazao je Pardju.

On je startovao pobjedom na klupi Den Haga, a potom je klub u sedam utakmica osvojio samo tri boda remijima.

"Sama nečija pomisao da bih mogao uzeti bonus vrijeđa me kao osobu, čovjeka! I u slučaju da je klub već uplatio, budite sigurni da ću ga vratiti za nešto korisnije. Koliko znam, ta svota će poći na pomoć kluba sistemu zdravstva u gradu", zaključio je Pardju.

Bonus video: