Premijer liga kreće 8. juna, u petak smjernice o početku treninga

Klubovi Premijer lige će u petak održati sastanak na kojemu će raspravljati o nastavku sezone, a tada bi trebalo da dobiju precizna uputstva o pokretanju fudbala
1414 pregleda 0 komentar(a)
Trening kamp Arsenala, Foto: PA Wire
Trening kamp Arsenala, Foto: PA Wire

Sekretar za kulturu, medije i sport u britanskoj vladi Oliver Douden izjavio je odgovarajući na pitanja poslanika u britanskom parlamentu kako je cilj resornog ministarstva da se englesko fudbalsko prvenstvo nastavi što je prije moguće.

"Lično sam u pregovorima s vođstvom Premijer lige s ciljem da se sezona nastavi što prije čime bismo pružili podršku čitavoj fudbalskojh zajednici. No, takvi potezi se moraju vući uz poštovanje svih smjernica vezanih za javno zdravlje", izjavio je Douden.

Klubovi Premijer lige će u petak održati sastanak na kojemu će raspravljati o nastavku sezone, a tada bi trebalo da dobiju precizna uputstva o pokretanju fudbala.

Mediji navode da bi igrači punim treninzima mogli da se vrate od 18. maja pa bi se sezona, koja je prekinuta 13. marta, mogla nastaviti 8. juna te okončati u julu.

Tri londonska kluba, Arsenal, Vest Hem i Totenhem, kao i Brajton, već su u ponedjeljak otvorili svoje trening kampove te dopustili treniranje igrača u manjim grupama uz poštovanje odredbi o socijalnom distanciranju.

Premijer liga je, tvrde mediji, izdvojila četiri miliona funti za kupovinu testova na koronavirus.

Bonus video: