Grofov igrač kritikovao Putina, klub mu spremio kaznu

Prije nekoliko sedmica, donijet je zakon po kome se kažnjavaju oni koji šire dezinformacije o koronavirusu, a koje se kreću i do 25 hiljada dolara novčano i pet mjeseci zatvora
1839 pregleda 0 komentar(a)
Jevgenij Frolov
Jevgenij Frolov

Golman ruskog prvoligaša Krila Sovjetov Jevgenij Frolov biće kažnjen jer je kritikovao mjere koje je Vladimir Putin sproveo u borbi sa koronavirusom.

Krila Sovjetov, čiji je trene naš Miodrag Grof Božović, saopštila je da su izjave Frolova bile neprimjerene i da će on "biti kažnjen u skladu sa klupskom politikom".

Frolov je u nedavnom intervjuu kazao da predsjednik Putin na pres konferencijama samo priča gluposti.

"Samo priča, a nema nikakve akcije. Nema povoljnih kredita u bankama, nema pomoći ljudima... Prinuđeni smo da budemo kući, bespomoćni. Ljudi ostaju bez novca, neki već drugi mjesec ne primaju plate. S druge strane, svaka reakcija se kažnjava. Policija ti stisne ruku ili te udari prije nego što te povede u zatvor...", kazao je 32-godišnji fudbaler.

Prije nekoliko sedmica, donijet je zakon po kome se kažnjavaju oni koji šire dezinformacije o koronavirusu, a koje se kreću i do 25 hiljada dolara novčano i pet mjeseci zatvora.

Mediji mogu da budu kažnjeni i sa 127 hiljada dolara zbog širenja vijesti, za koje nadležni procjene da su lažne.

Bonus video: