Sve manje nade za Premijer ligu: Sastanak klubova završio bez rezultata

Ranije ove sedmice se sastanak svih klubova Premijer lige najavljivao kao događaj na kome će zaživjeti "Projekt Restart" prema kome bi se omogućio povratak punim treninzima od 18. maja, pa bi se sezona mogla nastaviti 8. juna i okončati u julu
3638 pregleda 0 komentar(a)
Old Traford, Foto: Jon Super
Old Traford, Foto: Jon Super

Na video-konferenciji održanoj u petak na kojoj su učestvovali predstavnici svih 20 engleskih fudbalskih prvoligaša, a na kojoj se raspravljalo o "Projektu Restart", odnosno o tome kada bi se mogla nastaviti sezona prekinuta 9. marta zbog pandemije koronavirusa, nije donesena nikakva konkretna odluka već će se održati konsultacije s igračima i menadžerima jer je ocijenjeno kako su oni ključni za čitav proces.

"Na današnjem sastanku dioničara i klubova nije donesena nikakva odluka već su samo izmijenjena stanovišta vezana uz 'Projekt Restart'. Svi su se složili kako su Udruženje profesionalnih igrača (PFA) i Udruženje trenera (LMA) ključni za ovaj proces te će biti dodatno konsultiovani. Liga i klubovi razmatraju prve blage korake i odobriće povratak treninzima tek uz uputstva vlade, pod stručnim medicinskim savjetima i uz konsultacije s igračima i menadžerima", objavilo je vođstvo Premijer lige nakon sastanka.

Ranije ove sedmice se sastanak svih klubova Premijer lige najavljivao kao događaj na kome će zaživjeti "Projekt Restart" prema kome bi se omogućio povratak punim treninzima od 18. maja, pa bi se sezona mogla nastaviti 8. juna i okončati u julu.

U vezi s povratkom Premijer lige oglasio se i državni sekretar za sport Oliver Douden.

"Znam kako Britanci očajnički žele povratak sporta. Do sada smo održali tek prvi u nizu detaljnih sastanaka na kojima ćemo izraditi plan za siguran povratak vrhunskog sporta, a on će se dogoditi tek na osnovu stručnih medicinskih savjeta i to bez gledalaca", kazao je Douden.

Bonus video: