FUDBALERI EIBARA SE OBRATILI SE JAVNOSTI

Plašimo se da igramo fudbal, tražimo garancije i odgovornost

"U takvoj situaciji, mislimo da samo sa jasnim dozvolama i potpuno bezbjedni možemo da se vratimo takmičenju. Mi tražimo garancije i odgovornos", navodi se u pismu
767 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Eibara
Fudbaleri Eibara

Fudbaleri španskog prvoligaša Eibara obratili su se javnosti i čelnicima španskog fudbala otvorenim pismom u kome su naveli da ih je "strah povratka na teren u vrijeme pandemije koronavirusa".

"Mi strastveno volimo fudbal i radujemo se momentu kada ćemo ponovi biti zajedno i uveseljavati ljude. Bez fudbala smo prazni, kao što će biti i tribine našeg stadiona i stadiona u Španiji, ko zna do kada.

Mi smo privilegovani, uživamo u onome čime se bavimo, ali mi nismo samo fudbaleri, mi smo iznad svega ljudi. I zabrinuti smo zbog zdravstvene situacije.

Istina je takođe da se milioni radnika vraćaju svojim poslovima, bez medijske pažnje i uz blaže bezbjednosne mjere nego što ih imamo mi. Mnogi od njih nemaju ni minimalne garancije. To nije fer, to znamo i mi smo i sa te strane privilegovani.

Ali, i mi se plašimo da počnemo naše aktivnosti, jer ne možemo da ispunimo ni prvu preporuku - fizičku distancu. Zabrinuti smo da možemo da dobijemo infekciju, da je prenesemo na naše prijatelje i porodicu, da čak i kreiramo drugi talas epidemije, koja bi imala katastrofalne posljedice za cijelu zemlju.

U takvoj situaciji, mislimo da samo sa jasnim dozvolama i potpuno bezbjedni možemo da se vratimo takmičenju. Mi tražimo garancije i odgovornos", navodi se u pismu.

Španski klubovi će od 11. maja moći da treniraju po posebnim progamima, a traži se način da se La Liga nastavi...