Opet problemi: Tri igrača Fiorentine zaražena koronavirusom

Trojica igrača Fiorentine koji su bili pozitivni na testiranjima sprovedenim u martu, Patrik Kutrone, Herman Pecela i Dušan Vlahović, na testu sprovedenom u utorak su bili negativni
1849 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Fiorentine, Foto: LaPresse
Fudbaleri Fiorentine, Foto: LaPresse

Tri fudbalera i tri radnika Fiorentine pozitivna su na koronavirus, utvrđeno je testiranjem provedenim uoči povratka klubova Serie A treninzima, objavio je klub u četvrtak.

Klub nije objavio imena zaraženih koji su stavljeni u izolaciju. S nova tri pozitivna slučaja broj zaraženih igrača Serije A popeo se na 20.

Trojica igrača Fiorentine koji su bili pozitivni na testiranjima sprovedenim u martu, Patrik Kutrone, Herman Pecela i Dušan Vlahović, na testu sprovedenom u utorak su bili negativni.

Klubovi Serije A vraćaju se individualnim treninzima, nakon što su protekla dva mjeseca proveli u karantinu. Svi igrači moraju biti testirani i moraju slijediti sigurnosna uputstva.

Čelnici italijanskog fudbaola raspravljali su s medicinskim stručnjacima o mogućem povratku timskim treninzima 18. svibnja, a odluku će donijeti tokom sljedeće nedjelje. Italijansko prvenstvo prekinuto je 9. marta, a do kraja sezone ostalo je 12 kola. Mogući datum nastavka još nije poznat.

Bonus video: