"SVI KREĆEMO OD NULE"

Roganović o nastavku sezone: Izazov za sve nas u fudbalu

"Svi krećemo od nule, pa mi se čini da ćemo imati zanimljiv finiš prvenstva", kaže trener Zete
680 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Roganović, Foto: Savo Prelević
Dejan Roganović, Foto: Savo Prelević

Prvi jun je datum koji svi u crnogorskom fudbalu željno iščekuju - ako sve bude u najboljem redu u borbi sa pandemijom koronavirusa, to je dan kada bi trebalo da se nastavi Prva liga.

Budućnost je lider i želi da odbrani prvo mjesto, Sutjeska da unese neizvjesnost u borbu za titulu, Iskra djeluje spokojno na trećem mjestu... A Zeta? Ambicije Golubovčana nije lako definisati jer u nastavak šampionata ulaze kao petoplasirani, sa sedam bodova manje od Iskre.

"Naše ambicije su uvijek iste - što bolji rezultat i afirmacija mladih. Ne znam kako će sve izgledati nakon pauze koja je bila specifična, duža nego ikad. Ne znam ni kako ćemo odigrati 13 kola za četrdesetak dana, kako će to da izgleda, jer moramo biti na terenu na svaka tri ili četiri dana. Radujemo se što opet možemo da mislimo o fudbalu, ali smo i mi treneri i sami igrači pred velikim izazovom", rekao je trener Zete Dejan Roganović i dodao:

"Uželjeli smo se fudbala, ali i dalje se trenira individualno, a dok je tako onda je nemoguće pripremiti se za takmičaski nivo. Svi smo u istom problemu, sve nas zanima i rezultat na kraju, ali prije svega moramo da mislimo na zdravlje igrača. Najvažnije je spriječiti povrede koje bi mogle da se odraze i na narednu sezonu", ističe Roganović.

Zeta funkcioniše zahvaljujući afirmaciji i prodaji fudbalera, sada je pitanje koliko će moći da ispuni ciljeve za ljeto.

"Uradićemo koliko možemo, koliko uspijemo, ali posebno treba da budemo oprezni s mladim fudbalerima. Iskusnijima će, makar vjerujem da je tako, biti lakše da sve ovo prebrode, jer imaju rutinu i određeno iskustvo čuvanja od povreda. Mlade ne smijemo gurnuti u vatru da igraju na svakih nekoliko dana nakon ovih priprema koje će biti sve samo ne u normalnim uslovima", kaže Roganović.

Zeta ne odustaje ni od izlaska u Evropu naredne sezone.

"Još se ne zna termin za Kup, a četvrtoplasirani Rudar nije licenciran za Evropu. Tako da vjerujem da nismo bez šansi, ali neka se prvo nastavi prvenstvo, pa ćemo onda praviti planove, jer će svaki meč biti priča za sebe".

Novitet je da će biti dozvoljeno pet izmjena tokom utakmice.

"To je dobro, kako bi se igrači zaštitili koliko god je to moguće. Definitivno će dobro doći timovima koji imaju veći fond igrača, tu prije svega mislim na Budućnost, Sutjesku i Iskru, jer to su ekipe sa iskustvom i na terenu i na klupi. Ali, svi krećemo od nule, svi ćemo proći iste pripreme do 1. juna kada je planiran nastavak, pa ćemo da vidimo šta će i kako izgledati. Igraće se i bez publike, domaći teren neće biti posebna prednost, pa mi se čini da ćemo imati zanimljiv finiš prvenstva", zaključio je Roganović.

Preporučujemo za Vas