Sportisti od petka mogu da treniraju u manjim grupama

"Na zahtjev više sportskih saveza i udruženja, sa kojim se saglasilo NKT, drugi stepen ublažavanja privremenih mjera koje se tiču sporta stupa na snagu u petak 15. maja, umjesto u ponedjeljak 18. maja kako je ranije bilo planirano i odlučeno", saopštili su iz NKT-a
3411 pregleda 1 komentar(a)
Trening FK Sutjeska, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Trening FK Sutjeska, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 13.05.2020. 12:44h

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je da od petka - umjesto od ponedeljka - počinje drugi stepen ublažavanja mjera u sportu.

To znači da će od petka biti omogućene aktivnosti i u zatvorenom i na otvorenom, koje se mogu izvoditi u grupama. Takođe, za veće timske sportove u obzir treba uzeti i mogućnost razdvajanja tima u manje grupe tokom treninga, u skladu sa mogućnostima.

"Na zahtjev više sportskih saveza i udruženja, sa kojim se saglasilo NKT, drugi stepen ublažavanja privremenih mjera koje se tiču sporta stupa na snagu u petak 15. maja, umjesto u ponedjeljak 18. maja kako je ranije bilo planirano i odlučeno", saopštili su iz NKT-a.

Sva takmičenja kojima rukovodi Fudbalski savez Crne Gore nastaviće se 30. maja, shodno smjernicama koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo na juče održanoj sjednici, saopšteno je iz FSCG.

Inače, od prve faze ubalžavanja mjera, šestog maja, "dozvoljeni su individualni treninzi, bez duela i kontakta, uz i rigorozne mjere kada je u pitanju higijena.

Bonus video: