Tri člana Votforda i pomoćnik u Barnliju imaju koronavirus

Načelni plan Premijer lige je da se prvenstvo nastavi 12. juna te da se odigraju preostale 92 utakmice
627 pregleda 2 komentar(a)
Sa meča Liverpul - Vest Hem, Foto: AP, AP
Sa meča Liverpul - Vest Hem, Foto: AP, AP

Proteklih dana obavljena su testiranja na koronavirus u Premijer ligi - bilans je šest zaraženih, a informacije sa Ostrva govore da su u pitanju tri člana Votforda i pomoćni trener Barnlija, dok nije poznato iz kojeg su kluba proestale dvije zaražene osobe.

Prvo je Barnli objavio da je na koronu pozitivan pomoćni trener Jan Voan. Zatim su se oglasili iz Votforda informacijom da su tri člana "stršljenova" zaražena koronavirusom. Radi se o jednom igrači i članovima stručnog štaba.

Ukupno je u Premijer ligi testirano 748 osoba iz 19 klubova - danas će biti testirani i fudbaleri Noriča, čime če se kompletirati broj klubova.

Engleski klubovi juče su počeli s beskontaktnim treninzima u grupama od najviše pet ljudi uz pridržavanje pravila fizičke distance, a trening za svakog igrača trajao je maksimalno 75 minuta. Nakon svakog treninga dezinfikuju se korner-zastavice, lopte, čunjevi, okvir gola i teren. Testiranja će se obavljati dva puta nedjeljno, a prije svakog treninga igrači i treneri moraće ispuniti upitnik i mjeriti temperaturu.

Načelni plan Premijer lige je da se prvenstvo nastavi 12. juna te da se odigraju preostale 92 utakmice.

Bonus video: