Milinković izrazio zadovoljstvo nakon novog bijega i potvrdio da Moraitis još ne mora u vojsku

Budućnost pogotkom Petra Grbića pobijedila Grbalj sa 1:0 i pobjegla 13 bodova na vrhu, osma prvenstvena pobjeda trenera Mladena Milinkovića na devet mečeva, uz jedan remi

1682 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Milinković, Foto: Savo Prelević
Mladen Milinković, Foto: Savo Prelević

Ako je bilo ikakve dileme ko osvaja titulu u domaćem fudbalskom šampionatu, ona je otklonjena u prvom kolu nakon "korona-pauze" - Budućnost je pobijedila Grbalj sa 1:0 i iskoristila vatrometni remi Sutjeske protiv Koma (3:3) da ode na ove sezone rekordnih 13 bodova prednosti. Do kraja je još 12 kola.

Podgoričani su nastavili gdje su stali prije pauze, Mladen Milinković je ostvario osmu pobjedu na devet prvenstvenih utakmica na klupi "plavih" (uz jedan remi), a jedina razlika u odnosu na četiri proljećna meča prije prekida je u tome što Grk Panajotis Moraitis prvi put nije postigao gol. Za utjehu - još neće morati vojsku, pa će do kraja sezone imati dosta šansi da dodatno popravi golgeterski saldo.

"Što se tiče Moraitisa, situacija je riješena i prolongiran je njegov odlazak u vojsku", potvrdio je Milinković.

Pod Goricom se igralo bez prisustva publike, ali je bakljada nekoliko navijača Budućnosti upaljena sa jugo-istočne strane stadiona doprinijela da duel na sablasno praznom stadionu koliko-toliko ima fudbalski ambijent.

Meč protiv Grblja na kraju je odlučio ljubimac onih koji su upalili baklje - Petar Grbić, pravom haubicom sa preko 20 metara, u 19. minutu.

"Plan je ispunjen, to je najvažnije, teško je pričati o nekoj dobroj igri nakon dva i po mjeseca", dodao je Milinković.

Razlika je još veća - 13 bodova na vrhu nakon novog kiksa Sutjeske, Budućnost je bliža još za korak.

"Ništa ne bi značio kiks Sutjeske da mi nismo pobiedili. Žao mi što nije bilo više prostora za mlađe igrače, jer rezultat bio aktivan do kraja, ali biće prilike i za njih", kazao je trener "plavih".

Prvo poluvrijeme bilo je dinamično, Draško Božović je pogodio prečku iz slobodnog udarca, ali je dvije ozbiljne šanse imao i Grbalj - Đalović je propustio zicer da pogodi mrežu svog bivšeg kluba, a Perović je pogodio stativu.

U nastavku je tempo pao, Podgoričani su kontrolisali igru i rezultat, i Grbljane približili za korak Drugoj ligi - sreća za njih pa je Sutjeska u foto-finišu izjednačila protiv Koma, pa sada na začelju imaju pet bodova manje, a ne minus sedam... "Žao mi je što nismo osvojili bod, prije svega zbog igre u prvom poluvremenu i dvije šanse, ali sad imamo dva meča kući i ne odustajemo od borbe za opstanak", kazao je trener Grblja Marko Vidojević.

Bonus video: