Klop: Karijus imao potres mozga, tu nema dileme

Trener "redsa" je prvi put progovorio o incidentu, rekavši da saopštenje Liverpula nije bilo izgovor za greške njemačkog golmana, već objašnjenje
3 komentar(a)
jirgen klop, Foto: Reuters
jirgen klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2018. 08:46h

Trener Liverpula Jirgen Klop kazao je da je za greške golmana Lorisa Karijusa u finalu Lige šampiona "stoprocentno" kriv udarac koji zadobio tokom utakmice.

Njemački čuvar mreže doživio je pravu noćnu moru na terenu, poklonivši dva gola Karimu Benzemi i Garetu Bejlu, koji su Real Madridu donijeli novu titulu prvaka Evrope.

Karijus se sudario sa štoperom Madriđana, Serhijom Ramosom, i Liverpul je objavio da je na utakmici zadobio potres mozga, iako nisu precizirali da se radi upravo o toj nezgodi sa Realovim kapitenom.

Klop je prvi put progovorio o incidentu, rekavši da saopštenje Liverpula nije bilo izgovor za greške njemačkog golmana, već objašnjenje, piše Gol.

"Udarac je napravio štetu, to je sto odsto tačno", kazao je Klop. "Nije me briga šta drugi misle o tome. Zaista nije važno šta drugi kažu, mi to ne koristimo kao izgovor. To je za mene stoprocentno objašnjenje situacije", ističe Klop.

On je pojasnio da je u razgovoru sa legendarnim Francom Bekenbauerom nekoliko dana nakon meča posumnjao da je Karijus zadobio potres mozga.

"Četiri dana nakon meča dobio sam poziv od Franca Bekenbauera, našeg Bobija Mura, najvećeg njemačkog fudbalera koji je moj dobar prijatelj. Rekao mi je da se vratio iz posjete doktoru i kazao - tvoj golman je imao potres mozga".

Klop se, kako je rekao, začudio, jer u toku meča nije vidio da li je bilo kontakta dva igrača.

"Kazao je da je u pitanju najpoznatiji doktor u Njemačkoj. Rekao sam, u redu, daj mi par minuta kako bih sredio par stvari", navodi Klop.

Bonus video: