LIJEPO PRIZNANJE

Škoti još žale što Matija nije ostao duže: Šarkić najbolji mladi igrač Livingstona

Crnogorski golman je pružao sjajne partije na golu Livingstona, na sedam utakmica sačuvao mrežu, prije nego što ga je Aston Vila početkom januara zvala da se vrati u Birmingem sa pozajmice

707 pregleda 0 komentar(a)
Matija Šarkić, Foto: Livingston
Matija Šarkić, Foto: Livingston

Iako je proveo samo pet mjeseci u klubu i odigrao 18 mečeva, Matija Šarkić je dobio lijepo priznanje škotskog Livingstona - proglašen je za najboljeg mladog igrača u sezoni 2019/20.

Crnogorski golman je pružao sjajne partije na golu Livingstona, na sedam utakmica sačuvao mrežu, prije nego što ga je Aston Vila početkom januara zvala da se vrati u Birmingem sa pozajmice.

Bila je to čudna odluka Vile, iako je u tom trenutku prvi golman Tom Hiton bio teže povrijeđen, jer je ubrzo došao Pepe Reina, a u ekipi su bili i Orjand Niland i Lovre Kalinić.

"Ovo je nevjerovatno razočaravajuća vijest za sve u klubu, nakon visokog nivoa koji je Meti dostigao ove sezone", saopštio je tada Livingston.

Šarkiću (22), koji je odbranama u Livingstonu zaslužio i poziv u nacionalni tim Crne Gore, uskoro ističe ugovor sa Aston Vilom, a nedavno je za "Vijesti" kazao da odlazi iz kluba, jer želi da bude prvi golman.