Otkriveni navijači koji su organizovali akciju "Bijeli životi su važni"

Avion je u ponedjeljak uveče noseći poruku preletio stadion Etihad nedugo pošto su fudbaleri i treneri Barnlija i Mančester sitija kleknuli na teren u znak podrške pokretu "Životi crnaca su važni"

1003 pregleda 1 komentar(a)
Transparent iznad stadiona, Foto: AP
Transparent iznad stadiona, Foto: AP

Izvršni direktor fudbalskog kluba Barnli Nil Hart rekao je danas da su identifikovani navijači koji su unajmili avion sa porukom "Životi bijelaca su važni Barnli", uoči utakmice u Mančesteru i da će im doživotno biti zabranjen ulaz na stadion.

Avion je u ponedjeljak uveče noseći poruku preletio stadion Etihad nedugo pošto su fudbaleri i treneri Barnlija i Mančester sitija kleknuli na teren u znak podrške pokretu "Životi crnaca su važni".

Hart je rekao da je "zgrožen i posramljen" postupcima navijača koji su platili da se ta poruka istakne iznad stadiona Mančester sitija.

Upitan da li će navijači koji su odgovorni za incident dobiti doživotnu zabranu, Hart je za Skaj rekao: "100 odsto, znamo ko je odgovoran i te osobe ćemo kazniti doživotnom zabranom".

"Kada sam iz lože video poruku iznad Etihada bio sam zgrožen. Bilo me je sramota. Za to se mi kao klub sigurno ne zalažemo, ni kao grad, ni kao kolektiv ili zajednica", dodao je on.

Policija je saopštila da u ovom trenutku nisu otkrivena krivična djela, a da se istraga nastavlja kako bi se utvrdile potpune okolnosti oko incidenta.

Bonus video: