Liverpul može da proslavi titulu, ali ne zna se kada

Navijači Liverpula sinoć su slavili u gradu, posebno oko Enfilda, jer su 30 godina čekali da voljeni klub bude najbolji u Engleskoj

361 pregleda 0 komentar(a)
Klop dolazi na stadion dan nakon titule, Foto: AP
Klop dolazi na stadion dan nakon titule, Foto: AP

Gradske vlasti Liverpula dozvolile su proslavu osvajanja titule prvaka Engleske na ulicama grada, ali tek kada se steknu uslovi za to.

Klub je dobio dozvolu da organizuje manifestaciju, s tim da je naglašeno da će se to dogoditi tek kada situacija sa koronavirusom bude potpuno pod kontrolom.

Navijači Liverpula sinoć su slavili u gradu, posebno oko Enfilda, jer su 30 godina čekali da voljeni klub bude najbolji u Engleskoj.

Kako navode engleski mediji, zvanična proslava neće se održati uskoro, iako su mjere popustile, a obavezna fizička distanca smanjena na jedan metar.

"Policija u ovakvim uslovima ne može da održi poštovanje mjera", navod mediji.

Jirgen Klop je prihvatio situaciju.

"Sigurno nisam zamišljao da titulu slavim tako što ću se malo proveseliti, a zatim sjesti u auto i krenuti kući. Ali, ne možemo da promijenimo stvari, već samo da čekamo. Taj dan će doći, život će se vratiti u normalu. Tada ćemo slaviti onako kako zaslužujemo - urnebesno. I ako to bude između 12. i 13. kola naredne sezone, ko će nas zaustaviti", rekao je Njemac.

Bonus video: