Bobi Čarlton, Ferguson, Murinjo, Kerik, Rumenige... odali počast Bezbijevim bebama

U četvrtak u Beogradu, gdje će u okviru Uefine Lige šampiona za mlade igrati Brodarac i Mančester junajted, na stadionu Partizana će biti održan minut ćutanja povodom 60 godina od minhenske tragedije.
130 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2018. 18:55h

Emotivno je danas bilo u Mančesteru, na "Old trafordu", ali i u Minhenu, na trgu "Mančestertplac", gdje je minutom ćutanja, tačno u 15.04, odata počast slavnoj generaciji Junajteda, čuvenim Bezbijevim bebama, koje su na današnji dan prije 60 godina otišle u legendu.

U tragedini na minhenskom aerodromu, vraćajući se iz Beograda sa utakmice protiv Crvene zvezde, 6. februara 1958. godine smrtno je stradalo osam fudbalera Mančester junajteda i još trojica članova stručnog štaba.

Ser Bobi Čarlton i golman Hari Greg jedini su do danas preživjeli svjedoci stravične tragedije od fudbalera Mančestera.

Oni su danas bili na "Old trafordu", uz ser Aleksa Fergusona, slavnog trenera "crvenih đavola", izvršnog direktora Eda Vudvorda, aktuelnog trenera Žozea Murinja, kapitena Majkla Kerika, ostalih igrača aktuelne generacije i još pet hiljada navijača koji su se smjestili na istočnoj tribini stadiona.

"Bilo je prilično emotivno za mene sjedjeti pored Ser Bobija i pokušavati da se uvjerim šta mu sve prolazi kroz glavu, i kroz šta je sve prošao. Kada sam prije 12 godina došao u Mančester junajted znao sam za cijelu priču, otac mi je prepričavao detalje. Ali, sada, kada sam ovdje, postajem svjestan šta ovo znači za ovaj klub, koliko je važno sjetiti se svega. Tako tužno, istovremeno i tako moćno", kazao je Majkl Kerik.

Istovremeno, u Minhenu, sat ranije po lokalnom vremenu, oko hiljadu navijača i ljudbitelja fudbala održalo je minut ćutanja. Čelnici Bajerna, Uli Henes i Karl-Hanc Rumenige, položili su cvijeće na trgu nazvanom "Mančesterplac".

U četvrtak u Beogradu, gdje će u okviru Uefine Lige šampiona za mlade igrati Brodarac i Mančester junajted, na stadionu Partizana će biti održan minut ćutanja povodom 60 godina od minhenske tragedije.

Trener mlađih kategrija Mančestera Niki Bat će zajedno sa predstavnicima kluba, ali i delegacijom Crvene zvezde, posjetiti britansku ambasadu u Beogradu.

Vladica Popović, fudbaler Crvene zvezde koji je igrao protiv Mančester junajteda 1958. biće na recepciji u istom hotelu u kojem su te godine boravile Bezbijeve bebe.

Galerija

Bonus video: