Murinjo ili Konte: Ko spasava sezonu?

Finale FA kupa, najstarijeg takmičenja na svijetu, igra se danas na “Vembliju” (18.15). Čelsi protiv Mančester junajteda
0 komentar(a)
lingard, Foto: Reuters
lingard, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.05.2018. 11:20h

Za spas sezone, ili sezonu iznad prosjeka - kako ko gleda na stvari, igraju danas Čelsi i Mančester junajted na “Vembliju”.

Finale FA kupa, najstarijeg takmičenja na svijetu, igra se u 18.15 sati po srednjoevropskom vremenu.

Mančester junajted je završio Premijer ligu na 2. mjestu, ali daleko iza Mančester sitija, u Ligi šampiona je eliminisan prije vremena - od Sevilje u osmini finala.

FA kup, koji su “crveni đavoli” osvajali 12 puta u istoriji, jednom manje od rekordera Arsenala, posljednja je šansa da Žoze Murinjo završi sezonu sa trofejom, barem jednim...

Ako ne uspije, da li će sezona biti neuspješna? Portugalac, naravno, ne misli tako...

"Bili smo drugi u prvenstvu, to je najbolji plasman od 2013. godine i ne može jedna utakmica, ma koliko važna, da bude parametar za sezonu. Moja analiza nije tako površna, a javnost i mediji mogu da anliziraju kako god hoće", kazao je Murinjo, koji još ne zna da li može da računa na prvog napadača Romelua Lukakua (povreda).

Trener Mančester junajteda vrlo rijetko gubi finala, a na pitanje da li njegovo iskustvo u mečevima u kojima nema popravnog može da bude presudno, odgovorio je:

"Ne, ovo je novi dan, nova utakmica, 11 momaka na jednoj, 11 na drugoj strani. To je ono što je važno", kazao je Murinjo.

Čelsijeve brojke ove sezone slabije su od Junajtedovih. Antonio Konte, koji je u prvoj sezoni u Premijer ligi osvojio titulu, nije u drugoj izborio čak ni plasman u Ligu šampiona (peto mjesto).

Mnogi, takođe, smatraju da će ovo biti posljednja utakmica italijanskog trenera na klupi londonskog kluba - sa ili bez trofeja?

"Posljednja utakmica? Moja pripadnost Čelsiju je stopostotna, ako gazde drugačije misle, prihvatiću svaku odluku", kazao je Konte, koji ima još godinu ugovora.

Italijan je potvrdio da razmirice između njega i Murinja “pripadaju prošlosti”.

"To smo riješili. Rukovaćemo se prije meča, a onda se usredsrediti na meč".

Čelsi i Mančester junajted igrali posljednji put u finalu FA kupa prije 11 godina - 2007, u prvom meču na renoviranom “Vembliju”, slavio je Čelsi, kojeg je sa klupe predvodio sadašnji trener Junajteda Žoze Murinjo.

Odlučujući gol u pobjedi od 1:0 postigao je Didije Drogba u drugom produžetku.

Dva tima su se prije toga sastala u finalu još samo jednom - 1994, a Junajted je slavio 4:0.

Bonus video: