Korona u sportu: FSCG obustavio dvije lige mlađih kategorija, testirali se košarkaši i košarkašice

FSCG obustavio takmičenja u grupama B finalne faze Omladinske i Kadetske lige Crne Gore, Ibar će kao domaćin igrati svoje mečeve u Plavu, a Jedinstvo u Mojkovcu

10195 pregleda 2 komentar(a)
Sa treninga mlađih kategorija, Foto: FSCG
Sa treninga mlađih kategorija, Foto: FSCG

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo je nove mjere u cilju spriječavanja širenja covida-19 a koje se odnose na oblast sporta, saopšteno je iz FSCG.

Poslije dugo vremena, nažalost, o koronavirusu priča se i kada su u pitanju sportska dešavanja, a nije u pitanju samo fudbal.

Košarkaši i košarkašice, članovi naših selekcija, koji se nalaze na pripramama u Tivtu i Bijelom Polju testirani su na koronavirus.

Testove su obavili i članovi stručnih štabova sve tri selekcije - ženske, kao i muške mlade i seniorske, jer su prije nekoliko dana bili u kontaktu sa čelnikom saveza, koji je pozitivan na covid-19.

Rezultati testova se čekaju, niko nema simptome, a treninzi se obavljaju nesmetano.

Košarkaši i košarkašice su od 22. juna na mini-ljetnjim pripremama.

Takođe, testove na koronavirus imalo je i nekoliko fudbalera Budućnosti, ali su oni, kako saznajemo, imali i simptome bolesti. I njihovi rezultati se još čekaju.

Sportska takmičenja u Crnoj Gori - ona koja su u toku, za sada se nastavljaju, a FSCG je saopštio nove mjere koje je uvelo Nacionalno koordinaciono tijelo.

"Svi fudbalski klubovi u Crnoj Gori obavezni su da trenažni proces i takmičarske utakmice organizuju u skladu sa preporkama Instituta za javno zdravlje i uz poštovanje svih mjera usvojenih na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela", poručili su iz FSCG.

Na sjednici NKT-a su usvojene sljedeće mjere koje se odnose na oblast sporta:

- Trenažni proces sportista profesionalaca, amatera i rekreativaca i sportska takmičenja u zatvorenim i na otvorenim sportskim objektima organizuju se bez prisustva publike.

- Obavezna je dezinfekcija rekvizita koji se koriste za treninge, takmičenja i turnire, kao i predmeta koji se azjednički koriste od strane sportista u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

- Poštovanje mjera lične higijene - redovna higijena ruku, prije i nakon završene sportske aktivnosti.

Zbog uvođenja novih privremenih mjera za teritorije opština Rožaje, Gusinje, Berane i Bijelo Polje utakmice Druge lige na svojim stadionima neće moći da igraju Ibar i Jedinstvo.

Utakmice u kojima su domaćini fudbaleri Ibra igraće na stadionu u Plavu, dok će fudbaleri Jedinstva za odigravanje utakmica koristiti stadion u Mojkovcu.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore je, shodno epidemiološkoj situaciji u zemlji i odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela, donijela odluku o obustavljanju takmičenja u grupama B finalne faze Omladinske i Kadetske lige Crne Gore.

"Fudbalski savez Crne Gore apeluje na sve klubove da poštuju mjere nadženih državnih organa i na taj sačuvaju zdravlje igrača, trenera i zaposlenih u klubu kao i zdravlje kompletnog društva".

Bonus video: