Spaletijeve muke: Kako da oživi neubjedljivi Inter

Odgovore nudi "Gazeta delo sport" na osnovu Spaletijeve istorije i činjenice da je znao da mijenja formacije koje su na kraju donosile rezultat
51 pregleda 1 komentar(a)
Inter Milano Lućano Spaleti Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Inter Milano Lućano Spaleti Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2018. 16:21h

Inter nije pobijedio od 3. decembra u Seriji A, od lidera je došao u situaciju da strahuje i za plasman u Evropu, ali malo ko je u Italiji iznenađen ovakvim razvojem situacije.

Jer, i kada je pobjeđivao milanski tim je pokazivao limite, Mauro Ikardi i Ivan Perišić su pravili razliku u napadu, a golman Samir Handanović vadio situacije protiv Krotonea, Beneventa, Kaljarija...

Sada se sve okrenulo, Ikardi više nije takon ubojit, Perišić je još gori, a i danima se u italijanskim medijima piše o svađi napadačkog tandema u kojoj je učestvovao i drugi Hrvat - Marcelo Brozović.

Spaleti nije ispoštovan u januarskom prelaznom roku (Inter je propustio Havijera Pastorea, doveo je štopera Lisandra Lopesa i Rafinju iz Barselone), pa je pred bivšim trenerom Rome sada ozbiljan izazov - kako da od onoga što ima u ekipi sklopi pobjednički mozaik i dovede Inter do Lige šampiona...

Odgovore nudi "Gazeta delo sport" na osnovu Spaletijevog iskustva iz Rome, pa i Zenita, i činjenice da je znao da mijenja sistem igre koji je na kraju donosio rezultat.

Milanski sportski dnevnik navodi da bi ubuduće mjesto u timu mogli da izgube Perišić i Antonio Kandreva, kao i da nije isključeno da Inter iz formacije 4-2-3-1 pređe u 4-3-1-2.

U njoj bi radikalna promjena bila pozicija Milana Škrinjara - mladi štoper bi u tom slučaju igrao ispred odbrane, što mu nije novost, jer je u posljednjih nekoliko mečeva baš tu igrao za reprezentaciju Slovačke.

Umjesto Perišića i Kandreve bi tako igrali Rafinja i Eder, a ovaj drugi bi pravio društvo Ikardiju u špicu.

Druga opcija je formacija 3-4-1-2 sa Škrinjarom, Lopesom i Žoaom Mirandom kao štoperima, takozvani ful bekovi bi bili Žoao Kanselo i Dalbert Enrike, a vezisti Roberto Galjardini i Matijas Vesino.

Rafinja bi bio "trekvartista", iza Ikardija i Edera.

To je ono što se nudi Spaletiju, mjesto bi pored Perišića i Kandreve izgubili i Borha Valero i Brozović, koji je krajem januara trebalo da ide u Sevilju, ali je ostao zato što Inter nije našao adekvatnu zamjenu...

Bonus video: