Union Berlin će svaki put platiti po 22 hiljade PCR testova navijačima na "Fersteraiju"

Union Berlin organizovaće testiranje za 22 hiljade gledalaca pred svaku utakmicu na svom stadionu, kako bi uživali u fudbalu kakav vole

8866 pregleda 77 reakcija 1 komentar(a)
Igrači Uniona nakon posljednje pobjede su izišli sa stadiona zbog navijača, Foto: Flashscore.com
Igrači Uniona nakon posljednje pobjede su izišli sa stadiona zbog navijača, Foto: Flashscore.com

Union Berlin prvi je klub iz elitnih evropskih liga koji planira da u sljedećoj sezoni igra pred punim tribinama. O tome su "crveni" iz Berlina obavijestili na svom sajtu.

"Utisaka sa našeg stadiona nema a ni emocije ako smo na distanci. Ako nam nije dopušteno da zagrljeni pejvamo i navijamo onda nismo zajedno, nismo Union. To nije naš klub. Zato ćemo troškove testiranja na virus svim navijačima koji kupe ulaznicu mi snositi, a testovi ne smiju biti stariji od 24 sata. Cilj nam je da vratimo ljudima fudbal koji vole, za kojim žude ali i vratiti zaposlenima posao na stadionu", kazao je predsjednik Uniona Dirk Cingler..

Unoin Berlin planira i preuzima na sebe ne samo 22 hiljade testova pred domaće mečeve koliko je kapacitet stadiona "An der Alten Fersterai", već i za sve zaposlene. Klub je već počeo pregovore s potencijalnim partnerima u realizaciji tog jedinstavenog plana.

Union je prethodnu sezonu zavšio na 11. mjestu sa 41 bod, a nada se da će već u prvom meču na svom stadionu uspjeti da realizuju plan sa navijačima.

Bonus video: