Radulović se izvukao iz korona-haosa sa Irancima

Radulović je u januaru preuzeo Zob Ahan, jedan od najvećih iranskih klubova, nekadašnjeg finalistu azijske Lige šampiona

2552 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: REUTERS
Miodrag Radulović, Foto: REUTERS

Četiri mjeseca pravne borbe i crnogorski fudbalski trener Miodrag Radulović je riješio probleme sa iranskim Zob Ahanom.

Klub iz Isfahana je konačno raskinuo ugovor sa njim, nakon što je odbijao da to učini, iako nije bilo mogućnosti da Radulović nastavi posao zbog pandemije koronavirusa.

On se 11. marta u posljednji čas izvukao iz Irana, zemlje koja je tada bila jedno najvećih svjetskih žarišta.

Klub je u junu instirao da se vrati i nastavi posao, a Radulović nije želio da rizikuje, a nije mogao da otputuje u Iran, zbog haosa sa avio-saobraćajem, te zabrane izlaska iz Crne Gore.

"Konačno je sve gotovo. Zob Ahan je postavio novog trenera, desetak dana kasnije raskinut je ugovor sa mnom. Žao mi je što smo se rastali na ovaj način, ali u pitanju je bila viša sila - krivica nije ni kluba, ni moja. Na kraju je razum pobijedio", rekao je Radulović, naglasivši da je u rješenju spora sa Zob Ahanom veliku ulogu imao je Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore i FIFPro organizacija.

Radulović je u januaru preuzeo Zob Ahan, jedan od najvećih iranskih klubova, nekadašnjeg finalistu azijske Lige šampiona.

Prvenstvo Irana je nastavljeno 24. juna.

"Bio je to veliki izazov u velikom klubu, šteta što se ovako završilo. Moglo je i ranije, jednostavno nije bilo uslova da nastavim započeti posao. Klubu želim sve najbolje, mnogo uspjeha, nadam se da će ispuniti sve ciljeve", kazao je Radulović.

Za priču o budućnosti je još rano, kaže nekadašnji trener Budućnosti, šampion Crne Gore 2012. godine.

"Ima kontakata, ali ovo su neizvjesna fudbalska vremena", istakao je Radulović, koji je četiri godine bio selektor Libana.

Vodio je uzbekistanski Pahtakor, kuvajtske klubove Kazmu i Al Džahru, kazahstanski Atirau...

Bonus video: