Suares ne krivi nikoga: Sami smo dozvolili da izgubimo titulu

Izabranici Kikea Setijena u trenutku prekida sezone bili su lideri i praktično imali šampionski pehar u rukama. No, u tri od posljednjih sedam utakmica izgubili su bodove, što je najveći rival znao da iskoristi

3141 pregleda 0 komentar(a)
Suares, Foto: AP
Suares, Foto: AP

Urugvajski fudbaler Luis Suares vjeruje da je Barselona sama kriva što im je pehar La Lige izmakao iz ruku.

Barsin napadač priznaje da je osvajanje titule šampiona Španije sada praktično nemoguće, prenosi Anadolija.

Dva kola prije kraja prvenstva Barselona zaostaje za Real Madridom četiri boda.

Izabranici Kikea Setijena u trenutku prekida sezone bili su lideri i praktično imali šampionski pehar u rukama. No, u tri od posljednjih sedam utakmica izgubili su bodove, što je najveći rival znao da iskoristi.

“U ligi morate biti samokritični, sami smo dozvolili da nam pehar pobjegne. Svjesni smo da je sve zavisilo od nas i ne pronalazimo izgovor. Sada, zbog našeg ponosa i prestiža moramo da pobijedimo u preostale dvije utakmice, a zatim da se potpuno fokusiramo na jedini pehar za koji možemo da se borimo, a to je Liga šampiona. Ako budemo igrali na nivou zbog kojeg smo u ovom klubu, onda možemo da se nosimo sa bilo kojim protivnikom. Svaki neuspjeh može biti skup, tako da moramo da budemo veoma oprezni i na maksimalnom nivou“, kazao je Suares za Mundo Deportivo.

Ovom izjavom Suares je, za razliku od predsjednika kluba Đosepa Marije Bartomeua i defanzivca Đerara Pikea, odbio da pronađe bilo kakvo opravdanje za gubitak titule.

Naime, Bartomeu i Pike su u posljednje vrijeme često krivca za neuspjeh Barselone tražili u VAR-u.

Fudbaleri Real Madrida u četvrtak uveče imaju priliku da pobjedom protiv Viljareala, kolo prije kraja La Lige, osiguraju 34. naslov šampiona Španije.

Bonus video: