Mesi ljut kao ris: Sve je krenulo loše od januara

- Potrebno nam je malo čistog vazduha, pauza će nam dobro doći. Moramo da očistimo glave i zaboravimo sve što se dogodilo. Bilo je veoma loše, od januara do sad - istakao je najbolji fudbaler svijeta

13903 pregleda 34 reakcija 4 komentar(a)
Lionel Mesi nakon utakmice sa Osasunom, Foto: Reuters
Lionel Mesi nakon utakmice sa Osasunom, Foto: Reuters

Lionel Mesi se rijetko oglašava u javnosti, ali je nakon poraza od Osasune na „Kamp nouu” i gubitka titule poslije dvogodišnje dominacije prvi istupio.

Nije ni na koga direktno upro prstom, ali je više nego jasno „nacrtao” da je sve krenulo po zlu u januaru, kada je smijenjen Ernesto Valverde i doveden Kike Setjen.

- Nismo htjeli da završimo ovako, ali ovo pokazuje kako je bilo čitave sezone. Bili smo nekonstantni, gubili smo bodove tamo gdje nismo smjeli.

Kada je sezona prekinuta u martu zbog koronavirusa, Barsa je imala dva boda više od Reala. Nakon povratka, novi šampion je upisao svih 10 pobjeda, a Katalonci svega šest, uz tri remija i poraz.

- Madrid je uradio svoju stvar. Nakon pauze nije izgubio nijednu utakmicu, ali smo mu i mi puno pomogli da osvoji ligu. Moramo da budemo samokritični. Jeste Madrid pobjeđivao, ali mi smo Barselona i imamo obavezu da svakog pobijedimo, da gledamo sebe, a ne rivale - rekao je argentinski čarobnjak.

U „blaugrani” je ove sezone bilo puno potresa - direktor Erik Abidal je optužio igrače da su „bušili” Ernesta Valverdea, potom se otkrilo da je uprava plaćala da se fudbaleri blate po društvenim mrežama, a onda je bilo i drame oko smanjenja plata. Da stvar bude gora, forma je bivala sve slabija, pa je Mesi pesimista da se može do titule prvaka Evrope.

- Davno sam rekao da će, ako nastavimo na ovakav način, biti veoma teško da osvojimo Ligu šampiona, a pokazalo se da nemamo igru ni da uzmemo Primeru. Ako želimo da se borimo u LŠ, moraćemo da promijenimo mnogo. Ako i prođemo Napoli, kasnije ćemo izgubiti.

Iako nije rekao ime Setjena, jasno je smatra da je on problem Barse.

- Potrebno nam je malo čistog vazduha, pauza će nam dobro doći. Moramo da očistimo glave i zaboravimo sve što se dogodilo. Bilo je veoma loše, od januara do sad. U Ligi šampiona moramo da krenemo od nule, da shvatimo da su to četiri utakmice u kojima moramo da damo sve od sebe da osvojimo titulu koju svi želimo. Ali, moramo da promijenimo mnogo toga i da, iznad svega, budemo veoma samokritični - zaključio je Mesi.

Bonus video: