PreVARa godine - sudija izbacio Leganes iz Primere

Da je Leganesu suđen penal koji je vidio svako osim sudije Giljerma Kvadre, tim iz pregrađa Madrida je mogao da povede protiv Reala i ostane u elitnom rangu. Ovako se spasila Selta

9530 pregleda 6 komentar(a)
Trenutak kada lopta udara Jovića u ruku, Foto: Marca
Trenutak kada lopta udara Jovića u ruku, Foto: Marca

Svi koji su mislili da će uvođenje VAR-a spriječiti nepravdu u fudbalu večeras su demantovani, jer je sudijska nepravda izbacila Leganes iz Primere.

U 84. minutu duela sa Realom, Bustinsa je u šesnaestercu „kraljevskog kluba” udario loptu glavom, a ona je pogodila Luku Jovića u lakat.

Sudija Giljermo Kvadra je pokazao da se igra nastavi, ali je pozvan da pogleda snimak.

Otišao je, odgledao šta se desilo i samo pokazao da se igra nastavi?!

U Španiji su u čudu. Bivši arbitar Huan Anduhar Oliver, koji radi za „Radio Marku”, smatra da je penal bio čist kao suza.

„Jasno je da Jović pružio ruku, da mu nije uz tijelo. Kad vidimo šta je sve suđeno na prethodnim utakmicama, neshvatljivo je da ovo nije penal”.

Da je Kvadra pokazao na bijelu tačku, Leganes je mogao do preokreta i pobjede kojom bi prestigao Seltu i ostao u Primeri.

Može se reći da je Leganes tako postao žrtva dvostruke nepravde.

U februaru je Barselona iskoristila pravilo da van prelaznog roka dovede napadača Martina Brajtvajta, a malom klubu iz madridskog predgrađa nije dozvoljeno da nadoknadi gubitak najboljeg napadača i uzme novog igrača. Sada je doživio i ovo...

Zvuči kao teorija zavjere, ali se čini kao da je neko umiješao prste i namjerno izbacio Leganes iz elitnog ranga...

Bonus video: