Lalana u Brajtonu do kraja karijere

„Atletik” piše da mu je Brajton ponudio i da ostane u klubu kao trener kada se oprosti od igranja

3530 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Kao petogodišnjak je sa porodicom preselio na jug Engleske, tu će i završiti karijeru - Adam Lalana je dogovorio trogodišnji ugovor sa Brajtonom.

Ofanzivnom vezisti je istekao ugovor sa Liverpulom, u kojem je proveo šest sezona. Osvojio je Ligu šampiona i Premijer ligu poslije 30 godina čekanja, ali zbog čestih povreda nije ostavio dublji trag.

Od „redsa” se oprostio emotivnim pismom, a onda odlučio da prihvati poziv „galebova”. U klubu koji je u pretposljednjem kolu obezbijedio opstanak u Premijer ligi će zarađivati manje od traženih 100.000 funti sedmično, ali će ostati tri godine.

To praktično znači da će praktično završiti karijeru na stadionu „Falmer”, a „Atletik” piše da mu je Brajton ponudio i da ostane u klubu kao trener kada se oprosti od igranja.

Za Lalanu su, navodno, bili zainteresovani Lester, Barnli i Totenhem, ali je prihvatio poziv „galebova”, jer menadžer Grejem Poter smatra da mu je baš takav igrač potreban da bude među 10 najboljih timova Premijer lige.

Povremeni engleski reprezentativac je karijeru počeo u Bornmutu, potom otišao u 50 kilometara udaljeni Sautempton, a sada će igrati u još jednom gradu koji izlazi na Lamanš...

Bonus video: