Ko je obilježio Premijer ligu?

Dok kreće rasplet u Ligi šampiona, Englezi objavili najužu listi kandidata za igrače koji su obilježili sezonu u Premijer ligi

2270 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od favorita: Kevin de Brujne, Foto: Beta/AP
Jedan od favorita: Kevin de Brujne, Foto: Beta/AP

Nezaboravna godina Liverpula i prva titula nakon tri decenije, povremeni bljeskovi Mančester sitija, potencijal i mogućnosti mladog tima Čelsija, serija Mančester junajteda nakon koronapauze, iznenađujuće dobre igre novajlije Šefild junajteda... neke su od stvari koje su obilježile nedavno završenu sezonu u Premijer ligi.

Tako je sa kolektivnim stvarima - vrijeme je za individualne nagrade.

Dok kreće rasplet u Ligi šampiona, Premijer liga je objavila sedam kandidata za prestižno priznanje najboljeg igrača u minuloj sezoni, koje nosi ime sponzora - „EA”.

Trent Aleksander-Arnold, Džordan Henderson i Sadio Mane iz Liverpula, Kevin de Brujne iz Sitija, Dani Ings iz Sautemptona, Džejmi Vardi iz Lestera i Nik Poup iz Barnlija, imena su za koja će moći da glasaju navijači iz cijelog svijeta.

Rezultati ljubitelja fudbala na kraju će biti dopunjeni glasovima kapitena premijerligaških timova.

Po engleskim medijima, tri su favorita - Henderson, koji je nedavno izabran za igrača sezone u izboru novinara, njegov saigrač Mane, kao i zvijezda „građana” De Brujne...

Mada, ni Aleksander-Arnold nije bez šansi, iako je on najveći favorit da dobije priznanje za najboljeg mladog igrača sezone „TAG Heuer”.

U konkurenciji su još Mejson Grinvud, Antoni Marsijal i Markus Rašford iz Mančester junajteda, Kristijan Pulišić i Mejson Maunt iz Čelsija, Din Henderson (Šefild junajted) i Džek Griliš iz Aston Vile.

Premijer liga tradicionalno bira i najboljeg menadžera, a najužoj listi kandidata nema Pepa Gvardiole, koji je sa Sitijem osvojio 81 bod i zauzeo drugo mjesto. U konkurenciji su četvorica - Jirgen Klop iz Liverpula, Frank Lampard iz Čelsija, Lesterov Brendan Rodžers iz i Kris Vajlder iz Šefild junajteda.

Bonus video: